Snabb saffransjullimpa som är makalöst god! Och mycket lätt att baka! Den håller sig saftigt flera dagar. Tips! Tillsätt 1 dl russin, aprikoser och nötter i degen!
Baka en annan variant av supersaftig saffranslimpa – klicka här för recept!
Baka ljuvligt goda saffransfrallor – klicka här för recept!
Lindas snabba saffransjullimpa
1 st
½ g saffran (1 påse)
4 dl filmjölk
½ dl mörk sirap (ljus går också bra)
6 dl rågsikt
1 tsk salt
2 tsk bikarbonat
ev. russin
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 180 grader. Blanda saffranet med filmjölken och sirapen. Tillsätt de torra ingredienserna. Rör ihop allt till en kladdig deg. (Rör ner 1 dl russin i degen om du vill).
2. Lägg smeten i en limpform, ca 1 ½ liter, klädd med bakplåtspapper. Strö över lite vetemjöl.
3. Grädda limpan längst ner i ugnen i ca 55 min. Ta upp den ur formen och låt den svalna.
Baka en annan variant av supersaftig saffranslimpa – klicka här för recept!
Baka ljuvligt goda saffransfrallor – klicka här för recept!
Har nu bakat denna två gånger och båda gångerna blir brödet supergott!
Ett mycket gott recept som jag starkt kan rekommendera att baka!