Jag älskar ananaspaj – det är fantastiskt gott! Det är en paj man snabbt och enkelt kan slänga ihop när man vill ha en supersmarrig dessert! Den frasiga pajskalet och den krämiga fyllningen med ananas är verkligen oemotståndlig, en riktig höjdare! Servera gärna med vaniljvisp, vispgrädde eller vaniljglass!
Gör egen en riktigt läcker, god vaniljvisp till pajen – klicka här för recept!
Krossad ananaspaj
12 bitar
Pajdeg
4 dl vetemjöl
1 dl strösocker
1/2 krm flingsalt (eller en nypa vanligt salt)
175 g smör
Fyllning
1 dl strösocker
3 ägg
2 tsk vaniljsocker
2 dl vispgrädde
1 stor burk krossad ananas, ca 700 gram
Garnering
pudra ev. över lite florsocker
GÖR SÅ HÄR
1. Pajdeg: Sätt ugnen på 200 grader. Nyp ihop smör, vetemjöl, salt och strösocker till en deg.
2. Tryck ut degen i en pajform, ca 26 cm i diameter.
3. Nagga bottnen med en gaffel. Tryck gärna ett mönster på kanterna med en gaffel (inget måste, men det är snyggt).
4. Förgrädda pajskalet mitt i ugnen i 10 min.
5. Ta ut pajskalet ur ugnen. Sänk ugnsvärmen till 180 grader när du tar ut formen.
6. Fyllning: Vispa upp strösocker, ägg och vaniljsocker lite lätt fluffigt. Tillsätt därefter vispgrädden och ananasen och rör om.
7. Bred ut fyllningen på pajskalet.
8. Grädda pajen längst ner i ugnen i ca 30 min eller tills fyllningen har stannat och inte är rinnig i mitten.
Servera med en riktigt god vaniljvisp, vaniljglass eller en klick vispgrädde.
Fungerar en form på 28 ø. Har ingen annan.🤔
Det går bra! Mvh Linda
Hej. Ska man vispa grädden till fyllningen till ananaspajen? Mvh Birthe
Nej, den ska inte vispas. Mvh Linda