Underbart god rabarberkladdkaka! Den syrliga rabarbern i kombination med den söta kladdkakan är magiskt god, en riktigt härlig kladdkaka som ni med stolthet kan bjuda på!
RABARBERKLADDKAKA
Ca 12 bitar
150 g smör
2 ½ dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
½ krm salt
3 ägg
2 dl vetemjöl
Garnering
1 stjälk rabarber
2 msk strösocker
ev. florsocker
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt resten av ingredienserna i kastrullen och rör ihop allt till en slät smet.
2. Häll smeten i en smord och bröad springform, ca 24 cm i diameter.
3. Skala rabarbern och skär den i längder (ca 1 cm kortare än formens diameter). Dela längderna på mitten
4. Strö strösocker över rabarberbitarna.
5. Lägg ut rabarberbitarna i form av en sol på smeten.
6. Grädda kakan mitt i ugnen i 20–23 min beroende på hur kladdig du vill ha den. Låt den svalna i formen. Pudra eventuellt florsocker på kakan före servering. Servera gärna med vispgrädde eller glass.
Såå god och enkel att göra, godast med vispad grädde som grädde på moset, mums
Så god ,vaniljglass till.👍