Enkla frallor som är gudomligt goda att äta nygräddade. De är lättbakade och passar perfekt att slänga ihop när man enkelt vill ha nybakat bröd! Ett lättgjort bröd för barn som vill lära sig baka bröd.
Tips! Pensla degen med vatten och strö över solroskärnor, linfrön eller sesamfrön på bröden före gräddning.
Knådfria frallor
ca 20 st
50 g jäst
6 dl vatten, fingervarmt
2 msk rapsolja
2 tsk salt
14–15 dl vetemjöl
GÖR SÅ HÄR
1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt vattnet och blanda tills jästen lösts upp. Tillsätt rapsolja, salt och vetemjöl. Blanda ihop allt till en deg. Spola upp 10 cm varmt vatten i diskhon. Ställ ner bunken i vattnet, lägg på ett lock (t ex en tallrik) och låt den jäsa under bakduk i ca 30 min.
2. Rulla degen i vetemjöl. Forma ca 20 frallor av degen. Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper. Låt dem jäsa i ca 30 min under en bakduk. Sätt ugnen på 250 grader.
3. Grädda frallorna mitt i ugnen i 9–10 min. Låt dem svalna på ett galler.