Mjuka, härliga sconesfrallor som går blixtsnabbt att baka. Degen innehåller bakpulver och behöver därför inte jäsa. På bara 10–15 minuter har du goda frukostfrallor att njuta av.
Tips! Byt ut 2 dl vetemjöl mot rågmjöl eller grahamsmjöl. Det går också bra att tillsätta ca ½ dl blandade frön i degen.
TIPS! Följ mig gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här, och Facebook (klicka här) så får du alltid alla nya recept direkt i ditt flöde!
Scones
9 st
7 dl vetemjöl
1 tsk salt
1 msk bakpulver
100 g smör, rumsvarmt
3 dl filmjölk
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 250 grader. Blanda vetemjöl, salt och bakpulver i en bunke. Tillsätt smöret och nyp ihop det med mjölblandningen. Häll ner filmjölken i mjölblandningen och blanda ihop allt till en kladdig deg.
2. Dela degen i ca 9 bitar och forma runda bullar med mjölade händer. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och platta till dem till runda kakor, ca 1 ½ cm tjocka.
3. Grädda bröden mitt i ugnen i 8–9 min. Låt dem svalna på plåten.
Toppenfina,lätta att förstå recept!!!5 av 5 degar från mej!
Jättefina recept och tacksam för att du delar med dig av dem så här frikostigt❤. Ett plus hade varit om det gick att lägga till någon rad om hur man kan göra ett glutenfritt alternativ. Exempelvis ”luftiga” semlor. 🙂