Det finns inget godare än nybakt bröd. Här får ni ett toppenrecept på enkla, klassiska frukostfrallor! De är ljuvligt goda!
Tips! Byt ut vattnet mot mjölk då blir bröden lite mjukare i konsistensen.
TIPS! Följ mig gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här, eller Facebook (klicka här) så får du alltid alla nya recept direkt i ditt flöde!
Klassiska frallor
Ca 25 st
50 g jäst
7 dl vatten, fingervarmt
2 tsk salt
½ dl rapsolja
16–17 dl vetemjöl
GÖR SÅ HÄR
1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt vattnet och rör om tills jästen lösts upp. Tillsätt salt, rapsolja och vetemjöl, lite i taget. Rör ihop allt till en smidig deg och knåda i några minuter. Låt degen jäsa under bakduk i ca 1 tim.
2. Dela degen i ca 25 bitar, för hand, med en sax eller kniv. Rulla varje bit i lite vetemjöl. De behöver inte formas utan låt formen variera och vara lite slarvig. De blir släta och fina när de jäser och gräddas.
3. Lägg frallorna på en plåt med bakplåtspapper. Låt dem jäsa under bakduk i ca 20 min. Sätt ugnen på 250 grader.
4. Grädda bröden mitt i ugnen i 10–12 min. Låt dem svalna på ett galler.
Tips! Kalljäs degen i kylen över natten – klicka här för recept!