SILVIASOCKERKAKA En älskad klassiker som ibland beskrivs som ljusa kärleksmums. Här har jag gjort den i form av en sockerkaka. Ljuvligt god!!!
Silviasockerkaka
12 bitar
3 ägg
2 ½ dl strösocker
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 dl vatten
3 dl vetemjöl
Glasyr
75 g smör
1 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
1 äggula
Garnering
riven kokos
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg och socker pösigt i en bunke.
2. Tillsätt bakpulver, vaniljsocker, vatten och vetemjöl. Blanda ihop allt till en slät smet.
3. Häll smeten i en smord och bröad springform, 22–24 centimeter i diameter.
4. Grädda kakan mitt i ugnen i 25–30 min. Låt den kallna i formen.
5. Glasyr: Smält smöret i en kastrull. Ta bort kastrullen från plattan. Tillsätt strösocker och vaniljsocker. Blanda ordentligt så att sockerkristallerna smälter. Blanda sist ner äggulan och blanda tills smeten tjocknar och svalnar.
6. Bred ut glasyren på kakan och strö över kokos. Ställ kakan kallt en stund och låt glasyren stelna.
Vilken supergott recept! Den kommer bakas många gånger! Tack snälla för receptet!
Aaaaaa vad gott! Jag måste baka den direkt nu! Jag älskar att dina recept har ingredienser som man ofta har hemma.
Måste bara testa. Har gjort i långpanna tidigare.
Linda, den här var verkligen supergod. Mina barn åt upp hela kakan och jag fick en smal liten bit. Måste baka den igen.
Ljuvligt kaka, lätt gjort.
Läcker, lättbakat kaka, nyligen bakad!