I samarbete med Kockens superkryddor har jag bakat kryddiga, tunna småkakor med knastrande socker på toppen. Kockens gula superkrydda med kanel, kardemumma, ingefära, nejlika och svartpeppar ger en het smak som bryter av perfekt mot det söta strösockret på kakan.
SKURNA SOCKERKAKOR
30–40 st
1 dl strösocker
1 tsk kanel
2 tsk Kockens gula superkrydda
½ tsk bikarbonat
3 dl vetemjöl
½ dl ljus sirap
100 g smör, rumsvarmt
GÖR SÅ HÄR
1. Blanda ihop de torra ingredienserna i en bunke. Tillsätt sirap och smör och nyp ihop allt till en deg.
2. Forma degen till en rulle. Lägg degen i frysen i ca 30 min så den blir lättare att skära i tunna skivor. Sätt ugnen på 180 grader.
3. Skär degen i tunna skivor, 2–3 mm med en vass kniv.
4. Lägg kakorna på en plåt med bakplåtspapper.
5. Strö strösocker över kakorna.
6. Grädda kakorna mitt i ugnen i 12–14 min (gräddningstiden varierar lite beroende på hur tunna du skar kakorna). Låt dem svalna och stelna på plåten.