Bloggar Lindas Bakskola Lindas choklad Lindas desserter Lindas kladdkakor Lindas mjuka kakor

Spindelkladdkaka

29 röster

Spindeltårta med kladdkakebotten och chokladganache.

Spindelkladdkaka

10–12 bitar 

150 g smör
3 dl strösocker
3 msk kakao
1 ¾ dl vetemjöl
1 nypa salt
3 ägg

Chokladganache
150 g mörk choklad
¾ dl vispgrädde

Ögon
2 Ballerinakakor

Spindelben
18 godissnören

Spindelnät och spindel
smält, vit choklad

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 180 grader.
 Smält smöret i en kastrull och blanda ner strösockret. Låt blandningen svalna något.

2. Tillsätt resten av ingredienserna i smörblandningen och rör snabbt ihop allt till en slät smet.

3. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 24 cm i diameter.

4. Grädda kladdkakan mitt i ugnen i 20–24 min. Anpassa gräddningstiden efter hur kladdig du vill ha den. Låt kakan kallna i formen.

5. Värm grädden i en kastrull. Låt chokladen smälta i grädden och blanda ihop allt till en slät smet. Låt den svalna.

6. Bred ut chokladganachen på kladdkakan och lägg två Ballerinakakor ovanpå. Ställ kakan i kylen för att stelna.

7. Fläta ihop sex stycken spindelben (3 godissnören i varje). Lägg dem under kladdkakan vid servering så de sticker fram under tårtan.

Tips! Spindelnätet och den lilla spindeln på kakan har jag gjort av smält, vit choklad. Jag smälte chokladen och använde en sprits med en smal tyll och så spritsade jag chokladen i form av ett spindelnät och en spindel på ett bakplåtspapper. Chokladen stelnade i kylen.

Spindelben: Fläta ihop 3 godissnören x 6 stycken.
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Du kanske också gillar...

Fler recept...

Rågsiktsrutor

TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!) Rågsiktsrutor. Det är väldigt enkelt att baka ut degen direkt på plåten och brödet blir oerhört saftigt och gott! Själva bakprocessen tar inte alls lång tid och medan degen jäser kan man passa på att göra något annat. Rågsiktsrutor 12 st 50 g jäst6 dl mjölk, fingervarm2 tsk salt75 …

1

Chokladkakor

Betalt samarbete med Toppits. Tunna, spröda chokladkakor toppade med knastrande pärlsocker på toppen. Supergoda och roliga att baka. Välj själv vilken form du vill stansa ut degen i t ex runda, hjärtan, gubbar, granar, stjärnor m m. Tips! Degen kavlar jag ut mellan två Toppits bakplåtspapper för de har en glidfri yta som gör att …

0

Äppelkladdkaka utan socker och mjöl

En supergod, mycket lättbakad kladdkaka med rivet äpple och kanel som inte innehåller något vanligt socker eller vetemjöl. Den innehåller väldigt få kolhydrater vilket är positivt för alla som vill äta mindre socker och lite kolhydrater. Välj själv vilken sötning du vill använda. TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!) Äppelkladdkaka utan socker och mjöl 12 …

0

KESOBRÖD UTAN MJÖL lågkolhydrat

TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!) TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!) Vill du ha fler bra recept från Lindas bakskola – köp Lindas bakböcker med nya, härliga recept som också har steg-för-stegbilder som visar hur man göra! Klicka här och beställ! KESOBRÖD utan vetemjöl som har en mjuk, lite pannkaksliknande konsistens, men det är supergott! Och …

7

Kalljästa frallor

TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!) TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!) Kalljästa frallor – gör degen på kvällen och låt den jäsa i kylen över natten. Grädda direkt när du vaknar och njut av underbara, nygräddade bröd till frukost! Eller gör degen på morgonen och servera nygräddade bröd till middagen! FaktaMjölk i degen gör frallorna …

1

Korvapuusti – finska kanelbullar

I betalt samarbete med Toppits. Toppits® bakplåtspapper är glidfritt vilket gör att man kan kavla ut degen ovanpå pappret utan att pappret glider på bänken. Toppits plaatfolié, bakplåtspapper och fryspåsar. Läs mina smarta baktips här: KAVLA DEGEN PÅ TOPPITS® BAKPLÅTSPAPPER Toppits® bakplåtspapper gör bullbaket enkelt. Jag kavlar ut degen på Toppits® bakplåtspapper och det är …

1

Kanelsnurror

Om du ska baka kanelbullar i dag på Kanelbullens dag så kan jag rekommendera dessa kanelsnurror som jag gjorde till tidningen Hembakat!  Saftiga kanelsnurror 25–30 st  Nygräddade bullar är alltid populärt och slår det mesta.  50 g jäst 125 g smör, smält 5 dl mjölk, ljummen 1 dl strösocker 1/2 krm salt 1–2 tsk stött kardemumma 1 ägg 12–13 dl vetemjöl  Fyllning ca 50 …

0

Kanelbullar utan mjöl

Kan man baka kanelbullar utan vetemjöl (utan gluen)? – JA, men då krävs en viktig ingrediens; FiberHusk.  FiberHusk suger upp vätska och gör att degen håller ihop och kan kavlas som en vanlig deg när man bakar med glutenfria mjölsorter som t ex mandelmjöl, kokosmjöl, havremjöl & glutenfri mix. Kanelbullarna blir otroligt saftiga, goda och …

0

Nyttig Bananchokladkladdkaka

I samarbete med Modifast Sverige. Läs mer om Modifast – klicka här! ERBJUDANDE!Du får 15% rabatt och FRI FRAKT på Modifast alla produkter. Gäller tom 18/10-20. Rabattkod: Linda15Klicka här för att beställa Modifast chokladpudding-pulver! Hälsosam chokladbanankladddka. I stället för socker och fett är den bakad med banan och ingredienser som innehåller bra näringsämnen. Klicka här för …

0

Citroncheesecake

TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!) Cheesecake – en riktig klassiker som är himmelskt god! En lyxig, superläcker cheesecake som alltid är uppskattad och fantastiskt god att bjuda på! Här får ni ett riktigt toppenrecept! CITRONCHEESECAKE Ca 12 bitar Botten300 g Digestivekex125 g smör, smält Fyllning600 g färskost, t ex Philadelphia4 ägg2 1/2 dl strösocker2 …

0

Grova fröfrallor

TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!) TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!) Grova fröfrallor fyllda med massor av fibrer och nyttiga frön. Supergoda, rustika och lätta att baka. Välj de frön du har hemma t ex solroskärnor, linfrön, sesamfrön, pumpafrön, psylliumfrön m m. Frallorna går bra att frysa in och ta fram och tina när …

0

Kladdkaka i långpanna

På bilden ser du en halv kladdkaka. Den är delad på längden, då är det enkelt att skära den i vanliga tårtbitar. En klassiskt, underbar kladdkaka som räcker till många. En kladdkaka kan med fördel bakas dagen före servering, då blir den extra härlig i konsistensen. TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!) Kladdkaka i långpanna …

0
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x