TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!)
Supersaftiga saffranbullar i form av en blomma. De ljuvigaste, saftigaste, lyxigaste & mjukaste saffransbullarna med knastrande pärlsocker och en Dumlechoklad i mitten (välj vilken choklad du vill att stoppa i bullen)
Saffransblommor
Ca 30 st
Deg
½ g saffran (1 påse)
50 g jäst
3 dl mjölk, fingervarm
1 ½ dl strösocker
½ tsk kardemummakärnor, mortlade
1 krm salt
3 ägg
225 g smör, rumsvarmt
13–14 dl vetemjöl
Dekorering
1 ägg
pärlsocker
30 st Dumlekolor eller annan valfri chokladgodis
GÖR SÅ HÄR
1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt mjölken och saffran. Blanda tills jästen lösts upp. Tillsätt strösocker, kardemumma, salt, ägg, smör och vetemjöl, lite i taget. Knåda degen i några minuter. Låt den jäsa under bakduk i ca 45 min.
2. Knåda igenom degen och dela den i ca 30 bitar. Forma runda, släta bullar. Sätt ugnen på 250 grader.
3. Skär fyra djupa jack i varje bulle så att den får totalt 8 bitar. Bitarna ska ligga kvar ihop bredvid varandra.
4. Pensla bullarna med ägg och strö över pärlsocker
5. Stick ner en Dumle eller annan chokladgodis i mitten på varje bulle.
6. Grädda bullarna mitt i ugnen i 8–9 min. Låt dem svalna på ett galler.