TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!) så får du mer inspiration och fler recept!
KESOLIMPA UTAN MJÖL Baka bröd utan vetemjöl. Keso och havregryn är grunden i dessa mycket saftiga och fantastiskt goda bröd. Och den behöver inte jäsa. Bröddegen går väldigt fort att röra ihop och det är mycket enkelt att baka detta bröd.
Havregryn i brödet istället för vetemjöl gör det nyttigare och kolhydratinnehållet är lägre än i vanligt bröd vilket uppskattas av många som vill äta hälsosamt och diabetiker som räknar kolhydrater.
Här hittar du fler goda, enkla bröd – klicka här!
KESOLIMPA UTAN MJÖL
1 limpa |
10 dl havregryn 3/4 tsk salt 1 msk bakpulver 7 ägg 500 g Keso (valfri fetthalt) Garnering (kan uteslutas) sesamfrön |
GÖR SÅ HÄR 1. Sätt ugnen på 180 grader. Blanda havregryn, salt och bakpulver i en bunke. Rör om ordentligt. 2. Tillsätt ägg och Keso och rör om ordentligt. 3. Stjälp upp degen i en limpform 1 1/2–2 liter, klädd med bakplåtspapper. Låt blandningen stå och dra sig i ca 10 min. Platta till degen lite på ytan och strö över sesamfrön. (Om du har små limpformar ca 1 liter kan du fördela smeten i två formar.) 3. Grädda limpan längst ner i ugnen i ca 70 min (1 timme + 10 min). Lyft upp brödet ur formen och låt den kallna på ett galler. Skär inte limpan i skivor innan den kallnat helt. |