Bloggar Lindas Bakskola Lindas bullar

Vaniljkrämbullar

199 röster

Vaniljkrämbullar – underbart goda, saftiga och läckra bullar fyllda med vaniljkräm! Såååå himla goda!!!

TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!) så får du alla nya recept i ditt flöde!

Baka sockerbullar fyllda med vaniljkräm – klicka här för recept!

Vaniljkrämbullar

Ca 20 st

50 g jäst
3 dl mjölk, fingervarm 
1 ½ dl strösocker 
1 krm salt
½ tsk kardemummakärnor, mortlade
1 ägg
150 g smör, rumsvarmt
11–12 dl vetemjöl

Fyllning
ca 2 dl marsankräm (blandas enligt förpackningen)

Penslig & garnering
1 ägg, uppvispat
pärlsocker

GÖR SÅ HÄR

1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt mjölken och blanda tills jästen lösts upp. Tillsätt strösocker, salt, kardemumma, ägg, smör och vetemjöl. Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda den i maskin i några minuter. Låt degen jäsa under bakduk i ca 45 min.

2. Dela degen i ca 20 bitar. Forma dem till runda bollar. Lägg dem i bullformar på en plåt.

3. Blanda ihop marsankräm ca 2 dl enligt förpackningen. Den ska inte vara för rinnig. Låt den stå och tjockna en stund.

4. Låt bullarna jäsa under bakduk i ca 15 min. Sätt ugnen på 250 grader. Gör en stor grop med fingret i mitten på varje bulle. Pensla kanterna på bullarna med ägg.

5. Fyll groparna med marsankräm. Strö pärlsocker på kanten.

6. Grädda bullarna mitt i ugnen i 10–11 min eller tills de fått fin färg på kanterna.

TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!) så får du alla nya recept i ditt flöde!

Prenumerera
Notis om
guest

2 Kommentarer
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Annette
Annette
2 år sedan

Måste prova när jag kan. Ser såå goda ut😋😋

Du kanske också gillar...

Fler recept...

Bananlimpa med havregryn

BANANLIMPA Nyttig, supergod bananlimpa med havregryn och ägg i degen istället för vetemjöl. Degen rör man bara ihop och den behöver varken knådas eller jäsa. Superenkelt! Det här brödet är såååå himla gott! En superbra recept som dessutom är hälsosamt!TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!) så får du alla nya recept i ditt flöde! Bikarbonat …

0

KANELBULLESOCKERKAKA

En av de allra godaste sockerkakorna jag vet! Jag älskar denna kanelbullesockerkaka. Baka och njut! KANELBULLESOCKERKAKA  12 bitar 2 dl strösocker2 ägg1 dl mjölk2 tsk vaniljsocker2 tsk bakpulver100 g smör, smält3 dl vetemjöl Fyllning1 tsk kanel2 msk strösocker GÖR SÅ HÄR Sätt ugnen på 180 grader. Vispa strösocker och ägg pösigt i en bunke. Tillsätt …

2

Bondbröd

BONDBRÖD Brödet får en härlig skorpa med ett saftig, mjukt innanmäte. Servera det till frukost, till helgmiddagen eller ta med på utflykten. Bondbröd 2 stycken 50 g jäst5 dl vatten, fingervarmt1/2 dl rapsolja eller olivolja2 tsk salt12–13 dl rågsikt GÖR SÅ HÄR 1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt vatten och blanda tills jästen lösts …

1

Piroger

Piroger är vansinnigt gott. Pirogerna går bra att frysa in, men värm dem gärna lite försiktigt i mikron precis när de ska ätas. Pirogerna kan fyllas med i princip vad som helst som man gillar, t ex ost & skinka, kyckling, köttfärs, tacoköttfärs, grönsaker med mera. De kan göras vegetariska eller veganska (ersätt då mjölken i …

3

Böngryta

Böngryta – som är en favoritmiddag hemma hos oss! Mättande, smakrik och en mycket lättlagad böngryta som går bra att frysa in. Här hittar du fler goda matrecept – klicka här! Böngryta 8–10 portioner 1 gul lök2 klyftor vitlök1/2 tsk curry1 tsk chiliflakes1/2 tsk salt1/2 tsk paprikakrydda1 tärning grönsaksbuljong (eller 1 1/2 msk flytande grönsaksbuljong)3 paket …

0

Tekaksfrallor

TEKAKSFRALLOR. Sånt här bröd går inte att köpa! Man måste baka det själv! Saftigare, mjukare bröd får man leta efter. Så lyxigt och gott bröd! Frallornas frallor! Går bra att frysa in. TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!) så får du alla nya recept i ditt flöde! TEKAKSFRALLOR Ca 20 st 50 g jäst6 dl mjölk, fingervarm2 tsk salt1/2 …

29

RECEPT INSTAGRAM LINDAS BAKSKOLA

BESTÄLL COSORI AIRFRYER (rabattkod: LINDA15) – KLICKA HÄR! Beställ Camilla Hamids dispenser – klicka här! BESTÄLL Lindas NYA BAKBOK – KLICKA HÄR! KLICKA PÅ RECEPTLÄNKARNA NEDAN! ⬇️ MUFFINS MED CHOKLADGÖMMA BANANPANNKAKOR FISKGRATÄNG CITRONPAJ SMÖRBAKAD LAX CITRONCHEESECAKE MAZARINKAKA CITRONPAJ KÄRLEKSMUMSBROWNIES CURRYKYCKLING TROSAFRALLOR BANANLIMPA SOCKERKAKA I AIRFRYER CHOKLADTÅRTA 2 INGREDIENSER FRÖSCONES FRALLOR I AIRFRYER HAVREPANNKAKOR PASTA & KÖTTFÄRSGRATÄNG HAVRELIMPA …

0

Bröd i springform

Enkelt brödrecept – ett mycket gott, saftigt, luftigt och lättbakat bröd som är perfekt att äta till frukost, mellanmål, till en sallad eller som måltidsbröd till middagen. Brödet som passar till alla tillfällen. Tips! Byt ut 2 dl rågsikt mot grahamsmjöl om du vill ha mer fibrer i brödet. Tips om du vill kalljäsa brödet! Gör …

9

Cornflakeschoklad

Cornflakeschoklad. Små krispiga, ljuvliga chokladpraliner med frasiga cornflakes i chokladen. Så himla goda och mycket lätta att göra själv. Julgodis som verkligen är uppskattat och alla kan göra det själva utan att misslyckas. Cornflakeschoklad 150 g choklad3 dl Corn flaket (eller andra krispiga flingor) GÖR SÅ HÄR 1. Smält chokladen i en skål över vattenbad. 2. Krossa …

6

CHOKLADFUDGE med 2 ingredienser

Chokladfudge med bara 2 ingredienser – himmelskt gott för alla chokladälskare!!! Ett tips är att tillsätt något krispigt i fudgen, t ex hackad sötmandel, hackade nötter eller krispiga flingor. Då blir fudgen ännu godare! TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!) så får du alla nya recept i ditt flöde! CHOKLADFUDGE med 2 ingredienser 400 g mörk …

0

Risbräck

RISBRÄCK Risbräck består av smält choklad och puffat ris – ett klassiskt, underbart godis som passar både jul och påsk. TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!) RISBRÄCK JULGODIS 200 g choklad (valfri sort, ljus, mörk eller mjölkchoklad)5 dl rispuffar GÖR SÅ HÄR1. Smält chokladen i en skål över ett vattenbad i en kastall. 2. Ta bort chokladen från värmen och …

0

Julskinka – Mor Matildas rimmade julskinka

Reklam för Jakobsdals Charkuteri – klicka här för att läsa mer om Jakobsdals! Det är tredje året i rad som vi väljer Mor Matildas rimmade julskinka från Jakobsdals charkuteri hemma hos mig. Den godaste skinkan, en riktig delikatess som dessutom är mycket enkel att tillaga! Skinkan ligger i en vakuumförpackad stekpåse vilket innebär att man stoppar …

0
2
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x