Bloggar Lindas matbröd

SCONES I UGNSFORM

32 röster

Klassiska scones, men utvakade i en ugnsform istället! De blir fantastiskt saftiga och goda och är mycket lätta att baka! Passar perfekt till frukost när man snabbt vill ha nybakat bröd, men även till en soppa, sallad eller på utflykten! Det enklaste brödet man kan baka!
Tips! Byt ut 1 dl vetemjöl mot 1 dl havregryn eller grahamsmjöl. Tillsätt gärna även några matskedar nötter eller frön (utan att ändra mjölmängden).

Om du vill baka grova scones kan du byta ut 2 dl vetemjöl mot rågmjöl eller grahamsmjöl. Det går också bra att tillsätta ca ½ dl blandade frön i degen.
Här finns fler goda, enkla brödrecept att baka – klicka här!

Tips! I min bok Lindas matbröd hittar du 50 av mina favorit-bröd-recept! En suverän bok och alla recept har steg-för-stegbilder! Klicka här för att beställa!

Tips! Baka scones som frallor – recept klicka här!

SCONES I UGNSFORM

8 st

1 msk bakpulver
1 tsk salt
7 dl vetemjöl
100 g smör, rumsvarmt
3 dl filmjölk

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 250 grader. Blanda bakpulver, salt och vetemjöl i en bunke. Tillsätt smöret och nyp ihop det med mjölblandningen. Häll ner filmjölken och blanda ihop allt till en deg.

2. Tryck ut degen i en ugnsform, klädd med bakplåtspapper, ca 21 x 28 cm med mjölade händer. Strö över lite vetemjöl. Skär degen i rutor med en vass kniv och nagga ytan med en gaffel.

3. Grädda bröden mitt i ugnen i ca 20 min. Låt bröden svalna innan du skär isär dem.

Tips! Baka grötfrallor – supergoda, saftiga frallor – klicka här för recept!

Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Du kanske också gillar...

Fler recept...

Lantbrödslimpa

Med bara fyra ingredienser bakar du denna frasiga, rustika och supergoda limpa! Den är väldigt enkelt att göra,. Tänk på att knåda degen ordentligt för i denna limpa är det viktigt att glutentrådarna blir starka så att brödet jäser och reser ordentligt på sig under gräddningen. Brödet har en frasig yta när den är nygräddad …

0

LINDAS TZATZIKI

TZATZIKI – FAVORITRECEPT Det här är min absoluta favorit att bjuda mina gäster på som tilltugg. Eller så njuter vi i familjen av tzatziki och rostade baguetter en vanlig vardagskväll när vi tittar på TV. Så himla gott, mysigt och enkelt att göra! Tips!Baka frasiga baguetter till din tzatziki – recept klicka här! Här finns fler goda, …

0

GRAHAMSBRÖD SOM BARA JÄSER EN GÅNG

Rör ihop degen snabbt och den behöver inte jäsa – stjälp ut den i en långpanna och låt den jäsa en gång. Degen jäser i en timme (lite längre än vanligt) eftersom det bara är en jäsning. Perfekt när man vill att det ska vara enkelt att baka! Ett ljuvligt gott och bra frukostbröd!Här finns fler …

0

Rör-ihop-bröd som jäser en gång

LÄTT ATT BAKA Ett ljuvligt gott bröd som inte behöver knådas och jäser bara en gång direkt i långpannan eller i plåten. Degen jäser i en timme (lite längre än vanligt) eftersom det bara är en jäsning. Perfekt när man vill att det ska gå fort att baka! Ett ljuvligt gott och bra frukostbröd! Tips kalljäsning: Gör …

0

Lax i god sås

En lättlagad, snabb och fantastiskt god laxmiddag som passar både vardag och helg. Jag har tipsat om hur man kan smaksätta såsen nedan, men det går lika bra att bara göra grundreceptet på såsen. Grundreceptet på såsen är supergod! Tips! Gör lax i ugn med potatismos – klicka till receptet här! Lax i god sås …

1

10-MINUTERS FRALLOR

När man snabbt vill ha nybakat bröd till frukost så är dessa bröd helt perfekta. De är allra godaste när de är nygräddade! Här finns fler goda, enkla brödrecept att baka – klicka här! 10-MINUTERS FRALLOR 6 st 5 dl vetemjöl2 tsk bakpulver1 tsk salt2 msk rapsolja2 ½ dl mjölk GÖR SÅ HÄR 1. Sätt ugnen på 250 …

0

MJUKA FRUKOSTFRALLOR

Hembakade, mjuka frukostfrallor som är makalöst goda! Det går bra att byta ut vetemjölet mot rågsikt om man vill det. Tips! I min bok Lindas matbröd hittar du 50 av mina favorit-bröd-recept! En suverän bok och alla recept har steg-för-stegbilder! Klicka här för att beställa! Tips! Här finns fler goda recept på frallor – klicka här! …

0

KOLASNITTAR

Segknapriga kolasnittar med läcker kolasmak. En klassiker som är lite sega i mitten och knapriga på ytan. Kavla ut degen på ett bakplåtspapper, lägg den i en långpanna/plåt och skär i bitar efter gräddningen. Enkelt och underbart goda kakor! Tips! Baka ljuvligt goda Dumlekakor – klicka här till receptet! Kolasnittar i långpanna 25–30 bitar 150 g smör, …

0

BANANGLASS

Bananglass, även kallad Nicecream – en nyttig bananglass gjord av mjölk och banan! Den är fantastiskt god, krämig och lätt att göra! Ät glassen direkt när den är färdiggjord för när man fryser in den blir den hård och inte alls lika krämig. Tips! Baka nyttiga frallor som är supergoda – klicka till receptet här! BANANGLASS …

0

PLÅTBRÖD

Baka ut brödet på en vanlig ugnsplåt. Det är väldigt enkelt att baka ut degen direkt på plåten och brödet blir oerhört saftigt och gott! Själva bakprocessen tar inte alls lång tid och medan degen jäser kan man passa på att göra något annat. Tips! Baka fluffiga, underbara Polarfrallor – klicka till receptet här! PLÅTBRÖD 15 …

0

Frallor på plåt

Mjuka, saftiga frallor som jäser ihop på plåten och det gör dem extra fluffiga och goda! Jag har garnerat mina frallor med både vita och svarta sesamfrön, men självklart går det bra med en sorts sesamfrön, eller så kan man byta ut dem till vallmofrön om man vill. Eller gör dem utan frön, det går …

0

GLACE AU FOUR

juvlig kombination! Glass är alltid rätt till efterrätt! Glace au four är en klassisk, lyxig nyårsdessert som både barn och vuxna gillar. Använd antingen färdigköpt vaniljglass eller gör en krämig hemgjord variant som du snabbt och enkelt gör utan glassmaskin. Recept: Krämig, lättgjord hallonglass – klicka här! GLACE AU FOUR 8–10 portioner 2 liter vaniljglass2 dl frysta hallon, …

0
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x