En chokladpåsktårta som är makalöst god! Den mjuka, supersaftiga chokladbottnen är lätt kladdig i mitten och täckt med en härlig chokladganache. Den är helt perfekt att bjuda på i påsk!
Reklam för Anthon Berg
Chokladkaka med chokladganache
12 bitar
150 g smör
200 g mörk choklad
2 1/2 dl strösocker
4 ägg
1 krm salt
2 dl vetemjöl
Chokladganache
2 1/2 dl vispgrädde
250 g mörk choklad
1 msk smör
Garnering
Mandel-, Choklad- och Marsipanägg från Anthon Berg
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 180 grader. Klä en springform, ca 24 cm i diameter med bakplåtspapper i botten och på kanterna.
2. Smält smöret i en kastrull. Stäng av värmen. Hacka chokladen och smält ner den i smöret.
3. Vispa ihop ägg och strösocker pösigt i en bunke med en elvisp. Blanda försiktigt ner äggblandningen, salt och vetemjöl i smörblandningen.
4. Häll smeten i formen. Grädda kakan mitt i ugnen i 23–25 minuter. Låt den svalna i formen.
5. Chokladganache: Finhacka chokladen och lägg den i en skål. Koka upp grädden i en kastrull och häll den över chokladen i skålen. Låt det stå i några minuter innan du börjar röra om försiktigt med en slev. Rör till sist ner smöret och blanda till en blank glasyr.
6. Häll glasyren över kakan i formen (utan att ta den ur den ur formen). Ställ kakan i kylen och låt ganachen stelna i ett par timmar.
7. Garnera kakan med Mandel-, Choklad- och Marsipanägg från Anthon Berg. Skär kakan i bitar med en varm kniv. Servera gärna med vispgrädde.