Jag har tagit fram en långpanna/bakform som är helt perfekt att baka bröd, bullar och mjuka kakor i. Den har de perfekta måtten och jag kommer dela massor av bra recept som ni kan baka i denna form! Beställ gärna min suveräna form här – klicka här!
Reklam för Lindas bakform. Beställ min nya bakplåt här!
Min plåt har perfekta mått för ett bakplåtspapper. Ett vanlig bakplåtspapper passar perfekt i min form.
I min suveräna långpanna har jag bakat långpanne-TEKAKOR som blir fantastiskt mjuka, goda och saftiga när degen jäser och gräddas formen! Jag rekommenderar varmt att baka bröd i denna plåt som jag tagit fram för att exakt denna konstruktion är min favoritplåt! Klicka här för att beställa hem plåten och baka! Beställ min nya bakplåt här! Skär eller bryt isär bröden. De går bra att frysa in!
Beställ min favorit ugnsform här – klicka här!
Här hittar du fler recept som passar till Lindas ugnsplåt!
TEKAKOR I LINDAS UGNSPLÅT
12 bitar
50 g jäst
5 dl mjölk, fingervarm
2 tsk salt
2 msk ljus sirap
50 g smör, rumsvarmt eller 1/2 dl neutral olja
12–13 dl vetemjöl
GÖR SÅ HÄR
1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt mjölk och blanda tills jästen lösts upp. Tillsätt salt, sirap, smör och vetemjöl, lite i taget mot slutet. Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda i några minuter.
2. Låt degen jäsa i ca 40 min.
3. Knåda ihop degen och rulla den i vetemjöl. Tryck ut degen i Lindas ugnsplåt, 25 x 35 cm, klädd med bakplåtspapper. Nagga hål i degen med baksidan på en elvisp eller ett sugrör.
4. Dela degen i ett rutmönster, 4 x 3 rutor med en degskrapa. Låt brödet jäsa under bakduk i ca 30 min. Sätt ugnen på 230 grader.
5. Grädda brödet mitt i ugnen i 22-24 minuter. Njut av nybakat bröd. Går bra att frysa in.
Tips – fler recept att baka i Lindas långpanna:
• Kärleksmums – recept klicka här
• Brytfrallor – recept klicka här
• Brytbröd – recept klicka här
• Klassiska frallor – recept klicka här