Morotsbröd i långpanna

Rustika morotsrutor som innehåller både fibrer och morötter som gör brödet extra saftigt och gott. Ett bröd som räcker till många och gör frukosten riktigt lyxig.

Reklam för Lindas ugnsplåt

Detta recept på sirapsfrallor har jag anpassat till min nya ugnsplåt som ni ser på bilden nedan! Beställ gärna min nya ugnsplåt här!

Beställ gärna min nya ugnsplåt här!

Min plåt har perfekta mått för ett bakplåtspapper. Ett vanlig bakplåtspapper passar perfekt i min form.

I min suveräna ugnsplåt bakar jag saftiga sirapsfrallor som blir fantastiskt saftiga och goda när de jäser ihop på ugnsplåten! Jag rekommenderar varmt att baka i denna plåt som jag tagit fram för att exakt denna konstruktion är min favoritplåt! De raka kanterna gör gräddningen jämn och perfekt och materialet leder värmen bra!

Klicka här för att beställa hem plåten och baka! 

Här hittar du fler recept som passar till Lindas ugnsplåt!

Morotsbröd i långpanna

20 st

25 g jäst
5 dl vatten eller mjölk, fingervarmt
1/2 dl rapsolja
2 dl havregryn

3 dl rågmjöl eller grahamsmjöl
2 tsk salt
150 g morötter, rivna
ca 8 dl vetemjöl

GÖR SÅ HÄR

1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt mjölken och blanda tills jästen lösts upp. Blanda ner havregryn och rågmjöl och låt blandningen stå i ca 5 min. Tillsätt rapsolja, salt, rivna morötter och vetemjöl, lite i taget. Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda den kraftigt i några minuter så glutentrådarna blir starka. Låt degen jäsa under bakduk i 45–60 min. 

2. Tryck ut degen med mjölade händer i Lindas ugnsplåt, ca 25 x 35 cm, klädd med bakplåtspapper. 

3. Skär degen i rutor, 5 x 4 stycken. 

4. Nagga rutorna med en gaffel. Låt degen jäsa under bakduk i ca 30 min. Sätt ugnen på 230 grader. 

5. Grädda brödet mitt i ugnen i 18–20 min. Låt det svalna på ett galler under bakduk.

Här hittar du fler goda, enkla bröd – klicka här!

Hamburgerbröd / frallor

Hamburgerbröd/frallor. De här bröden funkar precis lika bra som hamburgerbröd eller frallor! Ett fantastiskt bra recept som ni verkligen måste baka! Släng in bröden i frysen och ta fram när du ska käka hamburgare eller frukost! Lika gott vilket som!

Här hittar du fler goda, enkla bröd – klicka här!

HAMBURGERBRÖD/FRALLOR

16–20 st

50 g jäst
6 dl mjölk, fingervarmt (eller vatten)
2 tsk
salt
1/2 dl
rapsolja
14–15 dl vetemjöl

Garnering
1 ägg, uppvispat (kan bytas ut mot vatten)
sesamfrön

GÖR SÅ HÄR

1. Smula jästen i en bunke. Tillsätt vatten (eller mjölk() och blanda tills jästen löses upp.

2. Tillsätt salt, olja och vetemjöl, lite i taget. Blanda ihop allt till en smidig deg. Knåda den i några minuter.

3. Låt degen jäsa under bakduk i ca 45 min. Jäsningstips: Fyll upp ca 15 cm varmt vatten i diskhon. Ställ bunken i det varma vattnet så jäser degen snabbare. När degen växt till nästan det dubbla är den färdigjäst.

4. Dela degen i ca 16–20 bitar beroende på hur stor bröd du vill ha. Gör runda bollar av degen med mjölade händer. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och platta till dem, ca 1 1/2 cm tjocka. Låt bröden jäsa under bakduk i ca 20 min. Sätt ugnen på 250 grader.

5. Pensla bröden med uppvispat ägg och strö över sesamfrön.

6. Grädda bröden mitt i ugnen i 10–14 min tills de får lite färg (tiden kan variera lite beroende på storlek).

FRALLOR I AIRFRYER

Fluffiga, härliga, mjuka frallor som är makalöst goda! Nybakat bröd när det är som allra godast! Bröden går bra att frysa in!

REKLAM FÖR ATT BAKA FRALLOR I AIRFRYER

Jag är så glad och nöjd över min airfryer! Den är så himla bra och den drar mindre el än den vanliga ugnen, vilket är suveränt! Och barnen kan laga mat och baka i dem väldigt enkelt! Beställ en Cosori airfryer med 15 procent rabatt! KOD: LINDA15

REKLAM FÖR COSORI AIRFRYER

Beställ en Cosori airfryer med 15 procent rabatt! KOD: LINDA15

Man kan tillaga det mesta i Cosori airfryer, t ex 

– kött 
– kyckling 
– grönsaker 
– fisk 
– potatis 
– pommes frites 
– baka färskt bröd
– baka kladdkaka
– koka ägg
– baka muffins och mycket, mycket mer!

Receptet nedan är samma som Polarfrallor, men anpassat till Cosori airfryer.

Baka scones i Airfryer – recept klicka här!

FRALLOR I AIRFRYER

Ca 9 st

25 g jäst
2 1/2 dl mjölk, fingervarm
1 tsk salt
2 msk rapsolja
6–7 dl rågsikt (eller vetemjöl)

GÖR SÅ HÄR

1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt mjölk och blanda tills jästen lösts upp. Tillsätt salt, olja och rågsikt, lite i taget mot slutet. Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda i några minuter. Strö över lite mjöl.

2. Låt degen jäsa i ca 40 min.

3.  Forma ca 9 stycken runda frallor. Lägg dem på ett ihopvikt bakplåtspapper i din Airfryer. Låt dem jäsa i ca 25 min innan du gräddar dem.

4. Grädda frallorna i 12–14 minuter i 200 grader. Njut av nybakat bröd. Går bra att frysa in.

Beställ en Cosori airfryer med 15 procent rabatt! KOD: LINDA15

TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!) så får du alla nya recept i ditt flöde!

Beställ en Cosori airfryer med 15 procent rabatt! KOD: LINDA15

Kanelgömma i långpanna

Saftig, mjuk kaka med kanelkryddad smultopping. En härlig kaka man alltid kan baka när man vill bjuda på gofika.

Kanelgömma i långpanna

Ca 20 bitar

Smultopping

100 g smör, kylskåpskallt
1 1/2 dl strösocker
2 dl havregryn
2 tsk kanel
2 tsk vaniljsocker

Smet
3 ägg
3 dl strösocker
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
75 g smör
2 dl mjölk
4 1/2 dl vetemjöl

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 200 grader. 

2. Smultopping: Nyp ihop alla ingredienserna till en smulig massa. Ställ det i kylen medan du gör smeten.

3. Vispa ägg och strösocker pösigt. Tillsätt bakpulver, vaniljsocker, smör, mjölk och vetemjöl. Vispa ihop allt till en slät smet.

4. Häll smeten i en långpanna, ca 25 x 35 cm täckt med bakplåtspapper. 

5. Ta fram smultoppingen ur kylen och strö den över smeten.

6. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 25 min. Låt den svalna i formen. 

7. Skär kakan i rutor. Ät rutorna som de är eller servera med vaniljsås.

TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!) så får du alla nya recept i ditt flöde!

Tips! Följ Lindas bakskola NYTTIGA RECEPT konto på Instagram – klicka här!

BESTÄLL LINDAS LÄTTBAKADE FAVORITER

REKLAM Äntligen är min nya bakbok klar! Den här boken Lindas lättlagade favoriter är en bakbok som bör finnas i varje kök! Jag har bakat massor av favoritrecept som ni kommer älska! De bästa bakrecepten som jag vill att ni alla ska ta del av!

KLICKA HÄR FÖR ATT BESTÄLLA MIN NYA, SUVERÄNA BAKBOK!

Alla recept har steg-för-stegbilder som visar hur enkelt man bakar!

KLICKA HÄR FÖR ATT BESTÄLLA MIN NYA, SUVERÄNA BAKBOK!