Rostad majsröra

En vansinnigt god, rostad majsröra som verkligen blivit en favorit hemma hos mig. Den rostade majsen gör smaken på röran makalöst god! Perfekt till grillad mat, eller lägg en klick på en matig sallad eller som dipp till fröknäcke (recept klicka här). Majsröran passar som en sås till det mesta, det är bara din fantasi som sätter gränser för vad du kan äta till den!

Jag brukar göra min majsröra med lätt creme fraiche, men det går lika bra med den fetaste varianten. Välj den variant du gillar bäst.

Andra goda såser/röror:

Kall currysås med mango chutney – recept klicka här!

Tzatziki – recept klicka här!

Skolans kalla fisksås – recept klicka här!

Guacamole – recept klicka här!

Rostad majsröra

1 liten burk majs (160 g)
2 dl creme fraiche (valfri fetthalt)
2 vitlöksklyftor
2 tsk sambal oelek
salt


GÖR SÅ HÄR
1. Häll av vätskan från majsburken. Stek majskornen i rapsolja tills de får en gyllenbryn yta.

2. Mixa sönder majskornen i en mixer med knivar.

3. Blanda den mixade majsen med resten av ingredienserna till en röra.

Burrata sallad

RECEPTET UPPDATERS MED BILDER INOM KORT!

En favorit-förrätt som är busenkel att göra! En riktig favorit hemma hos mig! Lägg på burrata och tomatröra på en nyrostad baguett-skiva. Lyxgott!


Dressing:

1/2 dl hackad persilja
1/2 dl hackad
basilika
1 liten röd lök, finhackad
2 msk olivolja
2 msk balsamvinäger
salt

körsbärstomater

3 stora Burrata
svartpeppar

Garnering
rostade pinjenötter

Servera med rostade baguette-skivor

GÖR SÅ HÄR
1. Blanda ihop alla ingredienser till dressingen och blanda ner körsbärstomater skurna i bitar. Lägg upp allt på en tallrik.

2. Lägg på burrata-bollarna och strö på svartpeppar samt rostade pinjenötter. Servera med rostade baguette-skivor.

Mickes hummus

Det unika med Mickes hummus är att han blandar både kikärtor och stora vita bönor i. Ljuvligt gott!

Min man Micke gör en fantastiskt god hummus där han blandar både kikärtor och stora vita bönor. Den blir sååååååå himla god! Självklart kan man göra hummusen med enbart kikärtor som de flesta hummusrecept innehåller, men vi älskar den här varianten.

Tips på god röra/sås: Rostad majsröra – så himla god till det mesta – klicka här för recept!

MICKES HUMMUS

180 g kikärtor
180 g stora vita bönor
1 dl olivolja (eller rapsolja)
pressad saft av 1 citron
1 stor vitlöksklyfta
1 tsk spiskummin
ca 1 dl vatten
salt

GÖR SÅ HÄR
1. Häll av spadet från kikärtorna och de vita bönorna. Skölj av dem med vatten i en sil.

2. Mixa alla ingredienser i en hushållsmaskin med knivar. Mixa länge och reglera mängden vatten så att konsistensen blir krämig. Salta efter egen smak.

Andra goda såser/röror:

Guacamole – recept klicka här!

Kall currysås med mango chutney – recept klicka här!

Tzatziki – recept klicka här! 

Skolans kalla fisksås – recept klicka här!

Pizza

Den här hemgjorda pizzan är min absoluta favoritpizza! Pizzorna blir helt perfekta och man kan självklart välja valfri fyllning ovanpå pizzan.

Gör pizza i airfryer – recept klicka här!

Baka hemgjord Calzone (inbakad pizza) – recept klicka här!

Gör min goda pizzasallad – recept klicka här!

GRÄDDA PIZZAN I VANLIG UGN ELLER I PIZZAUGN!

PIZZA

6–8 pizzor beroende på storlek (receptet kan halveras = samma jästid)

50 g jäst
6 dl vatten, fingervarmt
2 tsk salt
1/2 dl rapsolja
14–15 dl vetemjöl 

Fyllning per pizza
1/2 dl pizzasås
1–2 dl riven ost
ca 150 g skinka, skuren i bitar
oregano

(Lägg gärna på några skivor mozzarella på pizzan innan gräddning)

Garnering
ev. ruccola

GÖR SÅ HÄR

1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt vattnet och blanda tills jästen lösts upp. Tillsätt salt, rapsolja och vetemjöl, lite i taget. Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda den i några minuter. Låt degen jäsa under bakduk i ca 40 min.

2. Dela degen i 6–8 bitar och kavla ut dem till rundlar, ca 1 cm tjocka, på ett bakplåtspapper. Låt kanterna vara något tjockare.

3. Lägg bakplåtspappret med rundeln på en ugnsplåt. Bred ut pizzasåsen på degen. Strö över skinka, riven ost, cocktailtomater och oregano (eller valfri fyllning). Låt pizzan jäsa under bakduk i ca 20 min. Sätt ugnen på 250 grader varmluft och låt ugnsplåten värmas upp om du inte har en pizzasten att lägga i ugnen. Då fungerar ugnsplåten lite som en pizzasten.

4. Grädda pizzan mitt i ugnen i 10–13 min. Anpassa gräddningstiden efter din pizza! Håll koll så att den inte bränns på ytan.

Lägg  några ruccolablad på pizzan före servering.

3. Lägg bakplåtspappret med rundeln på en ugnsplåt. Bred ut pizzasåsen på degen.

4. Strö över skinka (ev. ananasbitar) och riven ost. Strö över oregano. Låt pizzan jäsa under bakduk i ca 20 min. Sätt ugnen på 250 grader varmluft.

Gör pizza i airfryer – recept klicka här!

Baka hemgjord Calzone (inbakad pizza) – recept klicka här!

Gör min goda pizzasallad – recept klicka här!

Blåbärskaka i airfryer

Reklam för att baka blåbärskaka i Cosori airfryer – den blir underbart god och det är väldigt enkelt! Servera den gärna med vaniljsås, vispgrädde eller glass. Det är verkligen superenkelt och smidigt att baka i Cosori airfryer och jag använder den lika mycket till att laga mat! Cosori airfryer underlättar verkligen för mig i köket.

Jag har fixat 2 olika rabattkoder till er så ni också kan baka och laga mat i Cosori airfryer!

2 OLIKA RABATTKODER:
Jag har fixat två olika rabattkoder till er när ni beställer en Cosori airfryer: 
– 15% rabatt på alla modeller + tillbehören – kod: LINDA15 
eller:
– få ett gratis TILLBEHÖRSPAKET värde 999 kr – kod: LINDATB
(lägg tillbehörspaketet i varukorgen och när du trycker in rabattkoden i kassan blir tillbehörspaketet gratis) Beställ din Cosori airfyer på cosori.se – klicka här!

Blåbärskaka i airfryer

Ca 10 bitar

Kanel och pärlsocker är goda smaksättare i denna mjuka och saftiga kaka.

1 ägg
1 dl strösocker
1 ½ tsk bakpulver
1 dl filmjölk
50 g smör, smält
2 ½ dl vetemjöl 

Garnering
ca 2 dl blåbär
pärlsocker 

GÖR SÅ HÄR

1. Vispa ägg och socker pösigt i en bunke. Tillsätt resten av ingredienserna och rör ihop allt till en slät smet.

2. Bred ut smeten i en form, ca 22 cm som får plats i Cosori airfryer. Lägg på blåbär och strö pärlsocker över kakan.

4. Grädda kakan i 160 grader i Cosori airfryer i ca 20 minuter. Lyft sedan upp kakan med papperet och bjud på fika eller packa ner den i picknickkorgen.

Här hittar du recept på fler goda, enkla mjuka kakor!