REKLAM Äntligen är min nya bakbok klar! Den här boken Lindas lättlagade favoriter är en bakbok som bör finnas i varje kök! Jag har bakat massor av favoritrecept som ni kommer älska! De bästa bakrecepten som jag vill att ni alla ska ta del av!
VIT KLADDKAKA När man får oväntat besök är en den här vita kladdkakan alltid uppskattad och läcker att bjuda på.
Tips! Du kan baka kladdkakan i en vanlig rund springform, ca 24 cm i diameter. Gör då en halv sats kladdkaka och grädda i ca 20 min.
Vit kladdkaka
Ca 16 bitar
250 g smör 200 g vit choklad 5 dl strösocker 1 krm salt 1 msk vaniljsocker 3 dl vetemjöl 4 ägg
Garnering florsocker
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret i en kastrull. Bryt ner chokladen i bitar och låt chokladen smälta i det varma smöret. Tillsätt resten av ingredienserna och blanda ihop allt till en slät smet.
2. Häll smeten i en form 25 x 35 cm, klädd med bakplåtspapper.
3. Grädda kladdkakan mitt i ugnen i 22–25 min. Anpassa gräddningstiden efter hur kladdig du vill ha kakan.
4. Låt kladdkakan kallna i formen. Pudra över florsocker före servering. Servera gärna med vispgrädde eller vaniljglass och bär.
Tips! Kokoskladdkaka: tillsätt 2 dl kokos i smeten.
Pizza – Calzone! Jag älskar inbakad pizza, det är så himla gott! Innehållet blir så saftigt och gott med den smälta osten som rinner ut när man skär den i bitar. Ljuvligt! Fyllningen kan man variera med vad man vill. I stället för skinka är det gott med köttfärssås, tacoköttfärs, salami eller enbart grönsaker om man vill göra en vegetarisk variant.
REKLAM FÖR MIN PANETTI PIZZAUGN Jag vill tipsa om min suveräna pizzaugn som kan användas både inomhus och utomhus. Och jag har fixat en rabattkod som ger 500 kr i rabatt, koden är: Linda 500 på panetti.se
En stor fördel med den här pizzaugnen är att pizzastenen i ugnen roterar (snurrar runt) hela tiden vilket den inte gör i alla pizzaugnar. Man slipper då vända på pizzan efter halva gräddningen och den får en jämn, perfekt gräddning.
Panetti pizzaugn:
Roterande pizzasten
Dubbla infraröda värmeelement
0-500°C på mindre än 20 minuter
Färdig pizza på under 120 sekunder
⭐️⭐️⭐️ERBJUDANDE⭐️⭐️⭐️! Du får nu 500 kr extra rabatt med koden: Linda500
ca 6 st beroende på storlek Pizzan kan även gräddas i en vanlig ugn enligt detta recept, men jag rekommenderar varmt min pizzaugn.
1 pkt jäst 6 dl vatten, fingervarmt 1 tsk salt 1 msk rapsolja eller olivolja 14–16 dl vetemjöl
Fyllning (1 calzone) 2 msk pizzasås ca 100–150 g riven ost ca 100 g skinka oregano
Garnering (kan uteslutas) rapsolja oregano
GÖR SÅ HÄR
1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt vattnet och blanda tills jästen lösts upp. Tillsätt salt, rapsolja och vetemjöl, lite i taget. Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda den i några minuter. Låt degen jäsa under bakduk i ca 40 min.
2. Dela degen i ca 6 bitar. Kavla ut dem till rundlar, ½–1 cm tjocka, på ett mjölat bakbord. Lägg dem på varsin plåt med bakplåtspapper.
3. Bred ut pizzasåsen på halva rundeln (ej ända ut i kanterna).
4. Strö över riven ost och skinka, varva så att det blandas. Strö över oregano.
5. Vik ihop pizzan på mitten genom att lyfta upp pappret och lägga det över pizzan. Nyp ihop kanterna ordentligt så fyllningen inte läcker ut. Låt pizzan jäsa under bakduk i ca 20 min. Sätt ugnen på 250 grader varmluft, eller grädda i en pizzaugn.
6. Grädda pizzan mitt i ugnen i ca 10 min. Håll koll så att den inte bränns på ytan.
7. Pensla pizzan med lite rapsolja och strö eventuellt över lite oregano (behöver inte göras).
Det knäckiga täcket är knäckande gott. Det går bra att byta ut blåbären mot hallon, jordgubbar eller äpplen om man vill variera sig ibland. Servera gärna med en krämig vaniljsås.