LINDAS FRUKOSTFRALLOR

Saftiga, mjuka supergoda frallor! Det här är ett favoritrecept hemma hos mig som jag bakar väldigt ofta! Frys in bröden om ta fram när du ska äta!

Här hittar du fler goda, enkla brödrecept – klicka här!

LINDAS FRUKOSTFRALLOR

Ca 20 st

50 g jäst
6 dl vatten, fingervarmt
2 tsk salt
3/4 dl rapsolja
14–15 dl rågsikt

Garnering
1 uppvispat ägg

GÖR SÅ HÄR

1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt vatten och blanda tills jästen lösts upp. Tillsätt salt, olja och rågsikt, lite i taget mot slutet. Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda i några minuter, gärna i bakmaskin. Strö över lite mjöl.

2. Låt degen jäsa i ca 40 min.

3. Sätt ugnen på 250 grader. Forma ca 20 stycken runda frallor. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Pensla dem med uppvispat ägg.

4. Strö över lite, lite vetemjöl och tryck hål i dem med t ex baksidan på en sked eller någon annat runt. Låt dem jäsa i ca 25 min på plåten.

5. Grädda frallorna mitt i ugnen i ca 15 minuter. Njut av nybakat bröd. Går bra att frysa in.

TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!) så får du alla nya recept i ditt flöde!

Världens godaste äppelkaka

Saftig äppelkaka som är ljuvligt god! Den är verkligen supersaftig, fluffig och extremt god! Servera gärna med vaniljsås, vispgrädde eller ät den som den är som en sockerkaka. Tips! Gör en drömgod hemgjord vaniljvisp – recept klicka här!

Här hittar du fler recept med ljuvligt goda, enkla mjuka kakor – klicka här!

Här hittar du fler ljuvligt goda recept med äpplen!

Saftig äppelkaka

12 bitar

2 dl strösocker
3 ägg
2 tsk bakpulver 
2 tsk vaniljsocker
3 dl vetemjöl
150 g smör, smält
1/2 dl mjölk

Fyllning
3 äpplen
1 msk strösocker
1–2 tsk kanel

Garnering
florsocker

GÖR SÅ HÄR:
1. Sätt ugnen på 180 grader. Vispa strösocker och ägg pösigt i en bunke (gärna med en elvisp)

2.Tillsätt resten av ingredienserna i smeten och blanda ihop till en slät smet.

3. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 24 cm i diameter.

4. Skala äpplena och skär den i tunna skivor. Lägg äppelskivorna på smeten. Strö över kanel och strösocker.

5. Grädda kakan längst ner i ugnen i ca 40 minuter. Låt den svalna i formen.

Tips! Gör en drömgod hemgjord vaniljvisp – recept klicka här!

Saftiga havrefrallor

Supergoda, saftiga, lättbakade havrefrallor! Nu ska jag dela med mig av en hemlighet… Jag ska berätta för er om den bästa ingrediensen som gör bröden luftiga, saftig och fiberrikare. Och det är FiberHUSK®.

Reklam för att baka med FiberHUSK®

FiberHUSK® är glutenfritt och gör degen mer lättarbetad, luftig och elastisk.

FiberHUSK® innehåller fibrer och smakar ingenting vilket gör att bröden påverkas inte av dess smak.

FiberHUSK® är räddningen i glutenfria degar, men passar också bra i degar med gluten.

FiberHUSK® hittar du i din matbutik och på apotea.se

Den här degen skulle bli väldigt  kompakt, smulig och falla sönder om jag inte tillsatt FiberHUSK® i den. Med FiberHUSK® håller den ihop, är lättarbetad och man kan forma runda, snygga frallor. Helt perfekt! Och FiberHUSK® innehåller fibrer som gör bröden ännu fiberrikare. Så himla bra ingrediens.

Här får ni ett favoritrecept på nyttiga, supergoda havrefrallor som ni måste testa att baka!

Saftiga havrefrallor

12 st

10 dl havregryn
1 msk bakpulver
1 1/2 tsk salt
1/2 dl FiberHUSK®
2 msk rapsolja
2 ägg
3 dl mjölk

Garnering
1 uppvispat ägg
valfria frön

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 250 grader. Häll havregrynen i en bunke. Smula sönde och finfördela dem lite med händerna i bunken.

2. Tillsätt bakpulver, salt och  FiberHUSK®. Rör om ordentligt. 

3. Tillsätt ägg, rapsolja och mjölk. Rör om ordentligt och låt degen stå i ca 5 minuter så att den blir lite fastare i konsistensen. 

4. Forma degen till en rund boll och lägg den på ett bakbord. Platta till den och dela den i 12 bitar som en stjärna.

5. Forma runda bollar av degbitarna och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. 

6. Pensla bröden med ägg och strö över valfria frön.

7. Grädda bröden mitt i ugnen i ca 18 minuter. Låt frallorna kallna innan du skär dem itu.

Limpor i airfryer

BRÖD I AIRFRYER – baka ljuvligt goda, saftiga limpor i Cosori airfryer – så himla smidigt, enkelt och gott!

REKLAM FÖR COSORI AIRFRYER

ERBJUDANDE!
Beställ en Cosori airfryer med 15 procent rabatt! KOD: LINDA15

Man kan tillaga det mesta i Cosori airfryer, t ex 
ugnspannkaka
kyckling
grönsaker
fisk
potatis
lasagne
frallor & limpor
sockerkaka
rågsiktskakor
pizza

Baka Polarfrallor i airfryer – klicka här!

Baka scones i Airfryer – recept klicka här!

LIMPOR I AIRFRYER

Ca 9 st

25 g jäst
3 1/2 dl mjölk eller vatten, fingervarm
1 tsk salt
2 msk rapsolja
8–10 dl rågsikt eller vetemjöl

GÖR SÅ HÄR

1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt mjölk och blanda tills jästen lösts upp. Tillsätt salt, olja och rågsikt eller vetemjöl, lite i taget mot slutet. Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda i några minuter. Strö över lite mjöl.

2. Låt degen jäsa i ca 40 min.

3.  Forma 3 stycken limpor. Lägg dem på ett ihopvikt bakplåtspapper i din Airfryer. Pensla dem med uppvispat ägg och låt dem jäsa i ca 25 min innan du gräddar dem.

4. Grädda frallorna i ca 25 minuter i 170 grader. Njut av nybakat bröd. Går bra att frysa in.

ERBJUDANDE!
Beställ en Cosori airfryer med 15 procent rabatt! KOD: LINDA15

TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!) så får du alla nya recept i ditt flöde!

Nicecream

Gör nyttig glass av banan, jordgubbar och mjölk eller yoghurt – så himla gott och en glass man kan äta hur mycket som helst av! Mums!

Här hittar du fler recept utan socker – klicka här!

NICECREAM – NYTTIG JORDGUBBS– & BANANGLASS UTAN SOCKER

2 portioner

250 g frysta jordgubbar
1 fryst banan
ca 1 dl mjölk, mild yoghurt eller vaniljkvarg

GÖR SÅ HÄR

1. Skär de frysta jordgubbarna och bananen i bitar. Låt de eventuellt ligga framme några minuter så är de blir enklare att skära, men inte för länge så de tinar.

2. Lägg alla ingredienserna i en mixer. Mängden banan och yoghurt kan man reglera själv. Mer mjölk eller yoghurt gör glassen något krämigare.

3. Mixa alla ingredienserna till en slät glass. Ät glassen direkt, då är den allra godast. Tänk på att den smälter snabbt!

Här hittar du fler recept utan socker – klicka här!