BANANKAKA I LÅNGPANNA
BANANKAKA Kanel och banan är en ljuvlig kombination. Den här mjuka, saftiga kakan kan ätas som den är eller med en klick grädde – då blir det en läcker dessert.
TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!) så får du alla nya recept i ditt flöde!
Här hittar du fler recept med ljuvligt goda, enkla mjuka kakor – klicka här!
Bananakaka i långpanna
200 g smör, rumsvarmt
4 dl strösocker
4 ägg
2 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
2 tsk kanel
5 dl vetemjöl
1 dl filmjölk eller naturell yoghurt
3 bananer, mosade
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 200 grader. Vispa smör och strösocker vitt och fluffigt. Tillsätt äggen och vispa en minut till.
2. Mosa bananerna med en gaffel på en tallrik.
3. Tillsätt resten av ingredienserna och bananerna i äggsmeten och blanda ihop allt till en slät smet.
4. Häll smeten i en långpanna, 25 x 35 cm, klädd med bakplåtspapper.
5. Grädda kakan längst ner i ugnen i 30–32 min. Låt kakan svalna i formen.
Här hittar du fler recept med ljuvligt goda, enkla mjuka kakor – klicka här!
TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!) så får du alla nya recept i ditt flöde!
Jag vill tipsa om att baka banankakan i min nya ugnsplåt som ger en perfekt, jämn gräddning! Jag älskar de spikraka kanterna! Jag rekommenderar varmt att baka i denna plåt!
Beställ gärna min nya ugnsplåt här!
Min plåt har rätt mått för ett bakplåtspapper. Ett vanlig bakplåtspapper passar perfekt i min form.
Här hittar du fler recept som passar till Lindas ugnsplåt!