Lasagne i stekpanna

Servera en fräsch, supergod avokadosallad till lasagnen – klicka här för recept!
Gör en ljuvligt god Pastalasagne – klicka här för recept!

LASAGNE I STEKPANNA Allt tillgas i en och samma stekpanna och resultatet blir den allra godaste lasagnen. Att tillaga lasagne i en stekpanna är väldigt enkelt och fantastiskt gott! Det här är ett nytt favoritrecept hemma i min familj! Sååå gott! Tänk på att du behöver ha en stor stekpanna med hög kant, annars får du halvera receptet.

TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!) så får du alla nya recept i ditt flöde!

Här hittar du fler goda, enkla matrecept – klicka här!

Lasagne i stekpanna

Ca 4 personer

1 gul lök
500 g köttfärs (eller vegofärs)

2 klyftor vitlök 
salt

svartpeppar
2 msk torkad oregano
1/2 dl tomatpuré
2 burkar krossade tomater
ca 8 lasagneplattor
(eller fler om du vill det)

Vitsås
6 dl mjölk
1/2 dl vetemjöl
1 krm salt

Garnering
2 dl riven ost

GÖR SÅ HÄR

1. Hacka löken och stek den i lite olja. Tillsätt köttfärsen och stek den under tiden du trycker sönder den med en gaffel. 

2. Krydda med vitlök, salt, svartpeppar och oregano. Tillsätt tomatpuré och krossade tomater. Låt allt puttra ihop till en köttfärssås.

3. Vitsås: Blanda kall mjölk och vetemjöl i en kastrull. Vispa ihop allt så att mjölet finfördelas i mjölken. Salta. Koka upp och låt puttra på svag värme tills mjölken tjocknar lite. Mjölk bränns lätt så koka inte på för hög värme.

4. Dela på lasagneplattorna och tryck ner dem i köttfärssåsen. Häll över vitsåsen. Låt allt puttra under ett lock i 15–20 min eller tills lasagneplattorna är mjuka. Tillsätt lite mer vatten eller mjölk om köttfärssåsen blir torr medan det puttrar. Den ska vara krämig, inte torr.

5. Strö över riven ost, sätt på locket tills osten smält. Smaklig måltid.

TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!) så får du alla nya recept i ditt flöde!

TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!) så får du alla nya recept i ditt flöde!

Vaniljkrämbullar

Vaniljkrämbullar – underbart goda, saftiga och läckra bullar fyllda med vaniljkräm! Såååå himla goda!!!

TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!) så får du alla nya recept i ditt flöde!

Baka sockerbullar fyllda med vaniljkräm – klicka här för recept!

Vaniljkrämbullar

Ca 20 st

50 g jäst
3 dl mjölk, fingervarm 
1 ½ dl strösocker 
1 krm salt
½ tsk kardemummakärnor, mortlade
1 ägg
150 g smör, rumsvarmt
11–12 dl vetemjöl

Fyllning
ca 2 dl marsankräm (blandas enligt förpackningen)

Penslig & garnering
1 ägg, uppvispat
pärlsocker

GÖR SÅ HÄR

1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt mjölken och blanda tills jästen lösts upp. Tillsätt strösocker, salt, kardemumma, ägg, smör och vetemjöl. Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda den i maskin i några minuter. Låt degen jäsa under bakduk i ca 45 min.

2. Dela degen i ca 20 bitar. Forma dem till runda bollar. Lägg dem i bullformar på en plåt.

3. Blanda ihop marsankräm ca 2 dl enligt förpackningen. Den ska inte vara för rinnig. Låt den stå och tjockna en stund.

4. Låt bullarna jäsa under bakduk i ca 15 min. Sätt ugnen på 250 grader. Gör en stor grop med fingret i mitten på varje bulle. Pensla kanterna på bullarna med ägg.

5. Fyll groparna med marsankräm. Strö pärlsocker på kanten.

6. Grädda bullarna mitt i ugnen i 10–11 min eller tills de fått fin färg på kanterna.

TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!) så får du alla nya recept i ditt flöde!

Bananlimpa med havregryn

BANANLIMPA Nyttig, supergod bananlimpa med havregryn och ägg i degen istället för vetemjöl. Degen rör man bara ihop och den behöver varken knådas eller jäsa. Superenkelt! Det här brödet är såååå himla gott! En superbra recept som dessutom är hälsosamt!
TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!) så får du alla nya recept i ditt flöde!

Bikarbonat ger brödet en lite mörkare färg än bakpulvret.

Bananlimpa med havregryn

1 st

2 mosade bananer
10 dl havregryn
2 tsk bikarbonat (eller 1 msk bakpulver)
1 1/2 tsk salt
5 ägg
3 dl filmjölk, kvarg eller naturell yoghurt

Garnering
1 banan (delad på längden)

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 200 grader. Mosa bananerna.

2. Blanda ihop havregryn, bikarbonat och salt i en bunke. 

3. Tillsätt ägg, filmjölk och och mosade bananer. Rör om ordentligt till en kladdig deg.

4. Häll degen i en limpform, täckt med bakplåtspapper. Dela en banan på längden och lägg ovanpå smeten.

5. Grädda limpan längst ner i ugnen i ca 50 min. Ta upp limpan ur formen och låt den kallna. Skär den i skivor när den kallnat.

TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!) så får du alla nya recept i ditt flöde!

KANELBULLESOCKERKAKA

En av de allra godaste sockerkakorna jag vet! Jag älskar denna kanelbullesockerkaka. Baka och njut!

KANELBULLESOCKERKAKA 

12 bitar

2 dl strösocker
2 ägg
1 dl mjölk
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
100 g smör, smält
3 dl vetemjöl

Fyllning
1 tsk kanel
2 msk strösocker

GÖR SÅ HÄR

  1. Sätt ugnen på 180 grader. Vispa strösocker och ägg pösigt i en bunke. Tillsätt resten av ingredienserna och vispa till en slät smet.
  2. Häll smeten i en smord och bröad springform eller sockerkaksform.
  3. Pudra över 1 msk strösocker och 1 tsk kanel. Rör om lite grann med en slev. Avsluta med att strö över 1 msk strösocker.
  4. Grädda kakan längst ner i ugnen i 35–40 min. Låt den svalna i formen innan du stjälper upp den. Pudra ev. över lite florsocker före servering.

Bondbröd

BONDBRÖD Brödet får en härlig skorpa med ett saftig, mjukt innanmäte. Servera det till frukost, till helgmiddagen eller ta med på utflykten.

Bondbröd

2 stycken

50 g jäst
5 dl vatten, fingervarmt
1/2 dl rapsolja eller olivolja
2 tsk salt
12–13 dl rågsikt

GÖR SÅ HÄR

1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt vatten och blanda tills jästen lösts upp. Tillsätt olja, salt och lite rågsikt i taget. Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda den i några minuter. Låt degen jäsa under bakduk i ca 40 min.

2. Dela degen i två delar och rulla två släta bollar av degen. Rulla den i mjöl så den inte kladdar.

3. Lägg degbollarna på en plåt med bakplåtspapper. Strö över vetemjöl och skär tre snitt i varje bröd med en vass kniv.

4. Låt bröden jäsa i ca 45 min. Sätt ugnen på 250 grader. 

5. Grädda bröden längst ner i ugnen i ca 30 min. Sänk värmen till 200 grader efter 10 min. Låt bröden svalna på plåten.