Nicecream

Gör nyttig glass av banan, jordgubbar och mjölk eller yoghurt – så himla gott och en glass man kan äta hur mycket som helst av! Mums!

Här hittar du fler recept utan socker – klicka här!

NICECREAM – NYTTIG JORDGUBBS– & BANANGLASS UTAN SOCKER

2 portioner

250 g frysta jordgubbar
1 fryst banan
ca 1 dl mjölk, mild yoghurt eller vaniljkvarg

GÖR SÅ HÄR

1. Skär de frysta jordgubbarna och bananen i bitar. Låt de eventuellt ligga framme några minuter så är de blir enklare att skära, men inte för länge så de tinar.

2. Lägg alla ingredienserna i en mixer. Mängden banan och yoghurt kan man reglera själv. Mer mjölk eller yoghurt gör glassen något krämigare.

3. Mixa alla ingredienserna till en slät glass. Ät glassen direkt, då är den allra godast. Tänk på att den smälter snabbt!

Här hittar du fler recept utan socker – klicka här!

Äppelkaka

Saftig äppelkaka som är ljuvligt god! Den är verkligen supersaftig, fluffig och extremt god! Servera gärna med vaniljsås, vispgrädde eller ät den som den är som en sockerkaka. Tips! Gör en drömgod hemgjord vaniljvisp – recept klicka här!

Här hittar du fler recept med ljuvligt goda, enkla mjuka kakor – klicka här!

Här hittar du fler ljuvligt goda recept med äpplen!

Saftig äppelkaka

12 bitar

2 dl strösocker
3 ägg
2 tsk bakpulver 
2 tsk vaniljsocker
3 dl vetemjöl
150 g smör, smält
1/2 dl mjölk

Fyllning
3 äpplen
1 msk strösocker
1–2 tsk kanel

Garnering
florsocker

GÖR SÅ HÄR:
1. Sätt ugnen på 180 grader. Vispa strösocker och ägg pösigt i en bunke (gärna med en elvisp)

2.Tillsätt resten av ingredienserna i smeten och blanda ihop till en slät smet.

3. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 24 cm i diameter.

4. Skala äpplena och skär den i tunna skivor. Lägg äppelskivorna på smeten. Strö över kanel och strösocker.

5. Grädda kakan längst ner i ugnen i ca 40 minuter. Låt den svalna i formen.

Tips! Gör en drömgod hemgjord vaniljvisp – recept klicka här!

Här hittar du fler ljuvligt goda recept med äpplen!

Banoffepaj

BANOFFEPAJ En dessert som är en given succé! Chokladkola, smulig Digestive-botten, banan och fluffig vispgrädde. En fantastisk kombination av godsaker. Den här pajen passar både till vuxna och barn. Så himla god!

Banoffepaj

14–16 portioner

Botten:
1 paket digestivekex 400 g
175 g smör, smält

Fyllning
2 burkar karamelliserad mjölk*, 397 g styck
100 g mörk choklad
3 bananer
5 dl vispgrädde

Garnering
25 g mörk choklad eller 1 Daim, hackad

GÖR SÅ HÄR:

1. Krossa kexen till smulor, gärna i en matberedare. Blanda smulorna med smält smör.

2. Tryck ut smulorna i en långpanna, 22 x 35 cm. Tryck upp en smulkant längs formens kant, ca 1 cm hög. 

3. Smält chokladen över vattenbad och blanda den med två burkar karamelliserad mjölk. Bred ut krämen till ett jämnt lager ovanpå smulorna i formen.

4. Skär bananerna i skivor och lägg dem ovanpå krämen.

5. Vispa grädden fluffig och spritsa eller bred ut den ovanpå bananskivorna. Strö över lite hackad choklad eller Daim.

*Karamelliserad mjölk (Dulce de leche) är en färdigkokad, söt kolakräm som köps på burk.

Chokladkolabrownies

Chokladkolabrownies En riktig chokladbomb med ett täcke av chokladkolafudge som är gudomligt len och god. Förvara i kylen och servera gärna med vispgrädde eller glass. Så galet gott!

Här hittar du massor av goda recept på kladdkakor – klicka här!

Chokladkolabrownies

Ca  16 bitar 

Botten
150 g smör
3 dl strösocker
3/4 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
1 krm salt
1 3/4 dl vetemjöl 
2 ägg

Chokladkolfudge
2 dl vispgrädde
1 dl strösocker
1 dl ljus sirap
1 1/2 msk kakao
50 g smör 

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret i en rymlig kastrull. Tillsätt resten av ingredienserna och rör ihop allt till en jämn smet.

2. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 20 x 25 cm (bröa gärna med kokos, men annars ströbröd).

3. Grädda kakan i 23–25 min. Låt den kallna i formen.

4. Chokladfudge: Blanda alla ingredienserna utom smöret, i en kastrull. Koka upp det och låt det puttra till temperaturen 125 grader. Tag bort kastrullen från värmen och tillsätt smöret. Blanda till en slät smet.

5. Häll fudgen över kakan och strö över lite kokos. Låt den stelna i kylen. Servera gärna med en klick vispgrädde.

Kyckling med cashewnötter

En thailändsk maträtt som är makalöst god och mycket lätt att tillaga. Hela min familj älskade maten och gav den högsta betyg. Bl a sade de att den smakade precis som när man köper kyckling och cashewnötter från en thailändsk restaurang. Det är ett bra betyg!

Här hittar du goda, enkla brödrecept att baka – klicka här!

Här hittar du fler goda matrecept – klicka här!

Kyckling med cashewnötter

4–6 portioner

Sås
1 dl sojasås (t ex Kikkoman)
1 dl ostronsås
1 1/2 tsk sesamolja
2 dl vatten
2 tsk majsstärkelse

1 zucchini
1 paprika
1 gul lök
800–1000 g kycklingfilé

Garnering
cashewnötter

GÖR SÅ HÄR
1. Sås: Blanda ihop alla ingredienserna till såsen i en skål. Vispa med en handvisp så att majsstärkelsen löses upp.

2. Skär zucchini, paprika och löken i bitar eller skivor. Stek grönsakerna i olja i en stekpanna i några minuter. Ta upp grönsakerna ur stekpannan.

3. Skär kycklingfiléerna i mindre bitar och salta. Stek dem i olja i stekpannan.

4. Tillsätt de stekta grönsakerna i kycklingen i stekpannan. Höll över såsen. Låt allt puttra på svag värme i några minuter. Häll över cashewnötter vid servering. Servera gärna med ris.

Här hittar du fler goda matrecept – klicka här!

Här hittar du goda, enkla brödrecept att baka – klicka här!