Suveränt goda, mjuka tekakor med grovt grahamsmjöl i degen. De går blixtsnabbt att baka och har en rykande åtgång. Dubbla satsen om ni är många runt frukostbordet! Frys in de som blir över och ta fram och tina till frukost.
Tips!
Grahamsmjölet kan bytas ut mot grovt eller fint rågmjöl.
Här hittar du fler goda, enkla bröd – klicka här!
Bakpulver-grahamstekakor
8 st
1 msk bakpulver
1 tsk salt
1 ½ dl grahamsmjöl
5 dl vetemjöl
100 g smör, rumsvarmt
3 dl mjölk
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 250 grader. Blanda bakpulver, salt, grahamsmjöl och vetemjöl i en bunke. Tillsätt smöret och nyp ihop det ordentligt med mjölblandningen. Häll ner mjölken och blanda ihop allt till en lite kladdig deg.
2. Dela degen i ca 8 bitar.
3. Forma runda bullar med mjölade händer. Platta ut dem på ett mjölat bakbord. Kavla dem platta, 1–1 ½ cm tunna.
4. Lägg rundlarna på en plåt med bakplåtspapper.
5. Nagga degrundlarna med en gaffel.
6. Grädda bröden mitt i ugnen i 8–10 min. Låt dem svalna på plåten.