Bloggar Lindas Bakskola Lindas matbröd Okategoriserade

Scones

dagensrecept scones12

SCONES Scones går snabbt att baka och är så lätta att göra att även barn kan baka dem själva med det pedagogiska steg-för-stegreceptet. Låt dem överraska familjen med nybakta scones till frukost!

Degen innehåller bakpulver som jäsningsmedel och behöver inte stå och jäsa före gräddningen. Det tar bara några minuter att röra ihop den lite kladdiga degen. Medan bröden gräddas i ugnen dukar man fram resten av frukosten. Sedan är det bara att njuta av nybakta, varma, härliga scones till frukost!

Ljuvliga nougatbollar – Klicka på bilden för recept!
Ljuvliga nougatbollar – klicka på bilden för recept!

Följ mig gärna på Instagram: lindasbakskola och Facebook: Lindas bakskola (klicka här) så får du alla nya recept!

Scones 

8 bitar

Om du vill baka grova scones kan du byta ut 2 dl vetemjöl mot rågmjöl eller grahamsmjöl. Det går också bra att tillsätta ca ½ dl blandade frön i degen.

1 msk bakpulver
1 tsk salt
7 dl vetemjöl
100 g smör, rumsvarmt
3 dl filmjölk

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 250 grader. Blanda bakpulver, salt och vetemjöl i en bunke. Tillsätt smöret och nyp ihop det med mjölblandningen. Häll ner filmjölken och blanda ihop allt till en deg.

2. Dela degen i 2 delar och forma runda kakor med mjölade händer. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.

3. Skär varje kaka i 4 bitar och nagga med en gaffel.

4. Grädda bröden mitt i ugnen i 14–16 min. Låt dem svalna på plåten.

1. Sätt ugnen på 250 grader. Blanda bakpulver, salt och vetemjöl i en bunke. Tillsätt smöret och nyp ihop det med mjölblandningen. Häll ner filmjölken och blanda ihop allt till en deg.
1. Sätt ugnen på 250 grader. Blanda bakpulver, salt och vetemjöl i en bunke. Tillsätt smöret och nyp ihop det med mjölblandningen. Häll ner filmjölken och blanda ihop allt till en deg.
2. Dela degen i 2 delar och forma runda kakor med mjölade händer. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
2. Dela degen i 2 delar och forma runda kakor med mjölade händer. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
3. Skär varje kaka i 4 bitar och nagga med en gaffel.
3. Skär varje kaka i 4 bitar och nagga med en gaffel.
4. Grädda bröden mitt i ugnen i 14–16 min. Låt dem svalna på plåten.
4. Grädda bröden mitt i ugnen i 14–16 min. Låt dem svalna på plåten.

utvald scones10

Kommentarer inaktiverade.

Du kanske också gillar...

Fler recept...

Daimcheesecake

Magnifikt god, fryst cheesecake som kan förberedas ett par dagar innan den ska ätas.

0

Minilimpor

Servera en egen limpa till alla gäster! Saftiga, goda och trevliga att göra!

0

Saftig äppelkaka

Lättgjord och gudomligt god, lite segmjuk äppelkaka.

0

Nutellabullar

Saftiga bullar med en krämig och ljuvligt god Nutellafyllning!

0

Klassisk chokladfudgetårta

En riktig klassiker med en lite kladdig chokladbottnen och en härligt krämig chokladfudge på toppen. En kaka man alltid kan bjuda på utan att misslyckas!

0

Pizzalimpa med ost & skinka

Supersaftig och god limpa med pizzafyllning. Perfekt till utflykten!

0

Philadelphiabullar med kanel

Underbara bullar som räcker till många och är busenkla att göra.

0

Pannacottapaj med vit choklad & hallonsås

Ljuvlig pannacottapaj med vit choklad på en smarrig, smulig botten.

0

Vit chokladmoussetårta med jordgubbar

Lätt kladdig chokladbotten, jordgubbar och vit chokladmousse. Allt som behövs för en perfekt tårta!

0

Amerikansk cookie med choklad & kola

Segmjuk cookie i jätteformat, fylld med hackad choklad och Dumlekola – supersmarrig!

0

Spröda hallongrottor

Spröda och ljuvligt goda syltkakor som är roliga att göra.

0

Vit chokladkladdkaka med hallongrädde

Urläcker, god vit chokladkladdkaka med fräsch och fluffig hallongrädde.

0