SCONES Scones går snabbt att baka och är så lätta att göra att även barn kan baka dem själva med det pedagogiska steg-för-stegreceptet. Låt dem överraska familjen med nybakta scones till frukost!
Degen innehåller bakpulver som jäsningsmedel och behöver inte stå och jäsa före gräddningen. Det tar bara några minuter att röra ihop den lite kladdiga degen. Medan bröden gräddas i ugnen dukar man fram resten av frukosten. Sedan är det bara att njuta av nybakta, varma, härliga scones till frukost!
Följ mig gärna på Instagram: lindasbakskola och Facebook: Lindas bakskola (klicka här) så får du alla nya recept!
Scones
8 bitar
Om du vill baka grova scones kan du byta ut 2 dl vetemjöl mot rågmjöl eller grahamsmjöl. Det går också bra att tillsätta ca ½ dl blandade frön i degen.
1 msk bakpulver
1 tsk salt
7 dl vetemjöl
100 g smör, rumsvarmt
3 dl filmjölk
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 250 grader. Blanda bakpulver, salt och vetemjöl i en bunke. Tillsätt smöret och nyp ihop det med mjölblandningen. Häll ner filmjölken och blanda ihop allt till en deg.
2. Dela degen i 2 delar och forma runda kakor med mjölade händer. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
3. Skär varje kaka i 4 bitar och nagga med en gaffel.
4. Grädda bröden mitt i ugnen i 14–16 min. Låt dem svalna på plåten.