Bloggar

Choklad- & vaniljmums

dagensrecept

tvabilder

Urläcker, saftig och luftig chokladkaka med vaniljglasyr och kokos som garanterat kommer ha en rykande åtgång. Den är enkel att göra och ett gott fika att ta med och bjuda kollegorna på eller frys in den i bitar och ta fram och tina efter behov.

Följ mig gärna på Instagram: lindasbakskola och Facebook: Lindas bakskola (klicka här)

Choklad- & vaniljmums

12–15 bitar

Saftig chokladbotten med ett ljuvligt täcke av vaniljglasyr och kokos.

2 ägg
1 ½ dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
2 msk kakao
2 tsk bakpulver
75 g smör, smält
¾ dl mjölk
2 ¼ dl vetemjöl 

Glasyr
1 ½ msk vaniljsocker
3 dl florsocker
35 g smör, smält
2–4 tsk vatten 

Garnering
kokos

GÖR SÅ HÄR


1. Sätt ugnen på 180 grader.

2. Vispa ägg och strösocker poröst i en bunke. Tillsätt resten av ingredienserna och blanda snabbt ihop allt till en smet.
 Om du vispar för länge blir kakan tung och seg.

3. Bred ut smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.

4. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 25 min. 
Låt den svalna innan du tar bort kanten på formen.

5. Glasyr: Rör ihop alla ingredienserna till glasyren i en skål. Anpassa mängden  vatten så att konsistensen blir lagom bredbar.

6. Bred ut glasyren över kakan när den kallnat och strö över kokos. Låt den stelna och skär sedan kakan i bitar.

1. Sätt ugnen på 180 grader. Gör smeten enligt receptet.

1. Sätt ugnen på 180 grader. Gör smeten enligt receptet.

2. Bred ut smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.

2. Bred ut smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.

3. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 15 min. 
Låt den svalna i formen innan du tar bort kanten.

3. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 25 min. 
Låt den svalna innan du tar bort kanten på formen.

4. Rör ihop alla ingredienserna till glasyren i en skål. Anpassa mängden vatten så att konsistensen blir lagom bredbar.

4. Rör ihop alla ingredienserna till glasyren i en skål. Anpassa mängden vatten så att konsistensen blir lagom bredbar.

5. Bred ut glasyren över kakan när den kallnat och strö över kokos. Låt den stelna och skär sedan kakan i bitar.

5. Bred ut glasyren över kakan när den kallnat och strö över kokos. Låt den stelna och skär sedan kakan i bitar.

chokladvaniljkaka

 

 

 

 

Hämta fler
Something is wrong. Response takes too long or there is JS error. Press Ctrl+Shift+J or Cmd+Shift+J on a Mac.

Glöm inte att följa mig på
Facebook

Pinterest
@lindasbakskola

Instagram
@lindasbakskola