Bloggar Lindas Bakskola Lindas småkakor Okategoriserade

Hembakta Maryland Cookies

DAGENSrecept maryland Maryland Cookies minns jag redan från barndomen. Kakorna är spröda och gudomligt goda, fyllda med choklad och hasselnötter. Jag har gjort min egen variant av dem och är mycket nöjd med resultatet. Nästan godare än originalet till och med. Gräddningstips! Provgrädda några kakor innan du stoppar in en hel plåt med kakor så du vet hur länge de bör gräddas i just din ugn eftersom värmen ofta varierar i olika ugnar. Jag råkade grädda min andra plåt lite för länge. Kakorna blev inte brända, men lite för hårda. De ska vara spröda och lätta att tugga på, då är de som godast! Tänk på att kakorna är lite mjuka när de kommer ut ur ugnen och får den rätta konsistensen när de kallnat. [caption id="attachment_10215" align="" width="200"]Baka läckra nougatbollar – klicka här! Baka läckra nougatbollar – klicka här![/caption]                   Följ mig gärna på Instagram: lindasbakskola och Facebook: Lindas bakskola

Hembakta Maryland Cookies

Ca 40 st Spröda småkakor fyllda med smarrig choklad och hackade nötter. ¾ dl hasselnötter 100 g mörk choklad 125 g smör 1 dl råsocker 1 dl strösocker 1 msk vaniljsocker 1 tsk bakpulver 1 ägg 1 nypa salt 4 dl vetemjöl GÖR SÅ HÄR 1. Sätt ugnen på 180 grader. 2. Hacka hasselnötterna och chokladen halvgrovt. 3. Blanda ihop alla ingredienser utom nötter och choklad till en deg. Knåda inte degen för då blir glutentrådarna för starka och kakorna sega. 4. Blanda ner nötter och choklad i degen. 5. Dela degen i två bitar. Rulla dem till två rullar, ca 4 cm i diameter. Skär dem i skivor, ½–1 cm tjocka. Lägg kakorna på en plåt med bakplåtspapper. 6. Grädda kakorna mitt i ugnen i 9–13 min. Ugnsvärmen kan variera i olika ugnar. Låt dem svalna på plåten. [caption id="attachment_4788" align="" width="860"]1. Hacka hasselnötterna och chokladen halvgrovt. 1. Hacka hasselnötterna och chokladen halvgrovt.[/caption] [caption id="attachment_4789" align="" width="860"]2. 3.Blanda ihop alla ingredienser utom nötter och choklad till en deg. Knåda inte degen för då blir glutentrådarna för starka och kakorna sega. 2. Blanda ihop alla ingredienser utom nötter och choklad till en deg. Knåda inte degen för då blir glutentrådarna för starka och kakorna sega.[/caption] [caption id="attachment_4790" align="" width="860"]3. Blanda ner nötter och choklad i degen. 3. Blanda ner nötter och choklad i degen.[/caption] [caption id="attachment_4791" align="" width="860"]4. Dela degen i två bitar. Rulla dem till två rullar, ca 4 cm i diameter. Skär dem i skivor, ½–1 cm tjocka. 4. Dela degen i två bitar. Rulla dem till två längder, ca 4 cm i diameter. Skär dem i skivor, ½–1 cm tjocka.[/caption] [caption id="attachment_4792" align="" width="860"]5. Lägg kakorna på en plåt med bakplåtspapper. 6.Grädda kakorna mitt i ugnen i 9–13 min. Ugnsvärmen kan variera i olika ugnar. Låt dem svalna på plåten. 5. Lägg kakorna på en plåt med bakplåtspapper. Grädda dem mitt i ugnen i 9–13 min. Ugnsvärmen kan variera i olika ugnar. Låt dem svalna på plåten. (Kakorna på bilden är gräddade).[/caption] steg6   maryland2

Kommentarer inaktiverade.

Du kanske också gillar...

Fler recept...

Snabba frukostbröd med havregryn

Himmelskt goda bakpulverbröd som går snabbt att göra som inte behöver jäsa.

0

Snabb bärkaka

Mycket god och lättgjord kaka som rörs snabbt rörs ihop i kastrullen och kan serveras som efterrätt eller till fikat.

0

Äppelsockerkaka med kanel

Rivet äpple och kanel gör sockerkakan extra saftig och smakrik.

0

Mums-mums med kokos

Ljuvligt goda skumtoppar doppade i mörk choklad och kokos.

0

Strasskakor med chokladlinser

Klassiska, spritsade kakor som är oerhört spröda och goda.

0

Flätad vallmolimpa

Ett vackert, luftigt bröd som är enkelt att göra och himmelskt gott med smör och en skiva ost på.

0

Klippt kanellängd

Klippta kanellängder är både eleganta och gudomligt goda.

0

Lantbröd

Mustigt, enkelt och gott bröd som är bakat på lantbrödsmjöl som innehåller surdeg, vete, råg och rågkli.

0

Philadelphiabullar med citronsmak

Gudomligt goda och saftiga philadelphiabullar som bakas i långpanna.

0

Kardemummaskorpor – knapriga & goda

Skorpor är ett vetebröd som efter gräddningen torkas i ugnen så de blir knapriga och goda.

0

Brödpinnar med flingsalt & oregano

Brödpinnar med flingsalt & oregano är enkla att göra och ett perfekt snacks eller tilltugg på festen, framför TV:n och på buffén.

0

Minilimpor med graham & linfrön

Saftiga och fiberrika minilimpor med graham och linfrön som är goda till frukost, mellis eller på buffén.

0