Nybakta bröd till frukost är bland det godaste som finns! Det här brödet går supersnabbt att göra och kräver en liten arbetsinsats. Det innehåller bakpulver och behöver därför inte jäsa. Bakpulver är ett kemiskt jäsmedel som aktiveras under gräddningen i ugnen. Bröd bakat med bakpulver är allra godast att äta när det är nybakat.
Följ mig gärna på Instagram: lindasbakskola och Facebook: Lindas bakskola (klicka här)
Snabba frukostbröd med havregryn
Ca 8 st
Himmelskt goda bröd som går snabbt att göra som inte behöver jäsa. Om du inte har någon rågsikt går det bra att använda 4 dl vetemjöl i stället.
3 dl vetemjöl1 dl rågsikt1 dl havregryn1 ½ tsk bakpuler½ tsk salt25 g smör, rumsvarmt1 ägg1 ¼ dl vatten
Garneringvatten1–2 msk havregrynGÖR SÅ HÄR1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Blanda ihop alla ingredienserna i en bunke till en lite kladdig deg.
3. Rulla degen till en rulle på ett mjölat bakbord. Dela rullen i åtta lika stora bitar på ett mjölat bakbord. Rulla dem till bollar.
4. Lägg bollarna på en plåt med bakplåtspapper och pensla dem med vatten.
5. Strö lite havregryn över bröden. Grädda dem mitt i ugnen i ca 15 min eller tills bröden fått fin färg. Bröden är allra godast nygräddade!
[caption id="attachment_4759" align="" width="860"] 1. Sätt ugnen på 225 grader. Blanda ihop alla ingredienserna i en bunke till en lite kladdig deg.[/caption]
[caption id="attachment_4760" align="" width="860"] 2. Rulla degen till en rulle på ett mjölat bakbord. Dela den i åtta lika stora bitar på ett mjölat bakbord. Rulla dem till bollar.[/caption]
[caption id="attachment_4761" align="" width="860"] 3. Lägg bollarna på en plåt med bakplåtspapper och pensla dem med vatten.[/caption]
[caption id="attachment_4762" align="" width="860"] 4. Strö lite havregryn över bröden. Grädda dem mitt i ugnen i ca 15 min eller tills de fått fin färg.[/caption]
[caption id="attachment_4763" align="" width="860"] Klara! Bröden är allra godast nygräddade![/caption]
Nyttig limpa med högt proteinvärde, helt utan vetemjöl! Ett saftigt, luftigt gott bröd som bakas helt utan vanligt vetemjöl. Perfekt för den som inte äter vetemjöl av olika anledningar. Mixa havregrynen till ett mjöl i en hushållsmaskin eller mixer med knivar. Obs! Brödet måste bör kallna helt innan man skär det i skivor. Eftersom brödet är bakat …