Nybakta bröd till frukost är bland det godaste som finns! Det här brödet går supersnabbt att göra och kräver en liten arbetsinsats. Det innehåller bakpulver och behöver därför inte jäsa. Bakpulver är ett kemiskt jäsmedel som aktiveras under gräddningen i ugnen. Bröd bakat med bakpulver är allra godast att äta när det är nybakat.
Följ mig gärna på Instagram: lindasbakskola och Facebook: Lindas bakskola (klicka här)
Snabba frukostbröd med havregryn
Ca 8 st
Himmelskt goda bröd som går snabbt att göra som inte behöver jäsa. Om du inte har någon rågsikt går det bra att använda 4 dl vetemjöl i stället.
3 dl vetemjöl1 dl rågsikt1 dl havregryn1 ½ tsk bakpuler½ tsk salt25 g smör, rumsvarmt1 ägg1 ¼ dl vatten
Garneringvatten1–2 msk havregrynGÖR SÅ HÄR1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Blanda ihop alla ingredienserna i en bunke till en lite kladdig deg.
3. Rulla degen till en rulle på ett mjölat bakbord. Dela rullen i åtta lika stora bitar på ett mjölat bakbord. Rulla dem till bollar.
4. Lägg bollarna på en plåt med bakplåtspapper och pensla dem med vatten.
5. Strö lite havregryn över bröden. Grädda dem mitt i ugnen i ca 15 min eller tills bröden fått fin färg. Bröden är allra godast nygräddade!
[caption id="attachment_4759" align="" width="860"] 1. Sätt ugnen på 225 grader. Blanda ihop alla ingredienserna i en bunke till en lite kladdig deg.[/caption]
[caption id="attachment_4760" align="" width="860"] 2. Rulla degen till en rulle på ett mjölat bakbord. Dela den i åtta lika stora bitar på ett mjölat bakbord. Rulla dem till bollar.[/caption]
[caption id="attachment_4761" align="" width="860"] 3. Lägg bollarna på en plåt med bakplåtspapper och pensla dem med vatten.[/caption]
[caption id="attachment_4762" align="" width="860"] 4. Strö lite havregryn över bröden. Grädda dem mitt i ugnen i ca 15 min eller tills de fått fin färg.[/caption]
[caption id="attachment_4763" align="" width="860"] Klara! Bröden är allra godast nygräddade![/caption]
To view this video, please enable JavaScript and consider upgrading to a web browser that supports HTML5 video × Baka bröd med havregrynsgröt i degen. Frallorna blir extremt goda, saftiga och goda! – De godaste bröden jag har ätit, sade min ena son när han smakade dem. Och jag kan bara hålla med! De är …
Lättbakade långpannerutor som är oerhört goda, saftiga och omtyckta! Perfekt till frukost. Detta recept är superbra, ett favoritrecept som man också kan variera genom att tillsätta grovt mjöl eller frön i degen. Byt ut ca 3 dl vetemjöl mot rågmjöl eller grahamsmjöl. Tillsätt ca 1 dl blandade frön i degen. Tips kalljäsning! Istället för att jäsa degen i bunken …