Bloggar Lindas Bakskola Lindas matbröd Okategoriserade

Snabba frukostbröd med havregryn

dagens-recept morgonbröd1 Nybakta bröd till frukost är bland det godaste som finns! Det här brödet går supersnabbt att göra och kräver en liten arbetsinsats. Det innehåller bakpulver och behöver därför inte jäsa. Bakpulver är ett kemiskt jäsmedel som aktiveras under gräddningen i ugnen. Bröd bakat med bakpulver är allra godast att äta när det är nybakat. Följ mig gärna på Instagram: lindasbakskola och Facebook: Lindas bakskola (klicka här)

Snabba frukostbröd med havregryn

Ca 8 st  Himmelskt goda bröd som går snabbt att göra som inte behöver jäsa. Om du inte har någon rågsikt går det bra att använda 4 dl vetemjöl i stället. 3 dl vetemjöl 1 dl rågsikt 1 dl havregryn 1 ½ tsk bakpuler ½ tsk salt 25 g smör, rumsvarmt 1 ägg 1 ¼ dl vatten Garnering vatten 1–2 msk havregryn GÖR SÅ HÄR 1. Sätt ugnen på 225 grader. 2. Blanda ihop alla ingredienserna i en bunke till en lite kladdig deg. 3. Rulla degen till en rulle på ett mjölat bakbord. Dela rullen i åtta lika stora bitar på ett mjölat bakbord. Rulla dem till bollar. 4. Lägg bollarna på en plåt med bakplåtspapper och pensla dem med vatten. 5. Strö lite havregryn över bröden. Grädda dem mitt i ugnen i ca 15 min eller tills bröden fått fin färg. Bröden är allra godast nygräddade! [caption id="attachment_4759" align="" width="860"]1. Sätt ugnen på 225 grader. Blanda ihop alla ingredienserna i en bunke till en lite kladdig deg. 1. Sätt ugnen på 225 grader. Blanda ihop alla ingredienserna i en bunke till en lite kladdig deg.[/caption] [caption id="attachment_4760" align="" width="860"]2. Rulla degen till en rulle på ett mjölat bakbord. Dela den i åtta lika stora bitar på ett mjölat bakbord. Rulla dem till bollar. 2. Rulla degen till en rulle på ett mjölat bakbord. Dela den i åtta lika stora bitar på ett mjölat bakbord. Rulla dem till bollar.[/caption] [caption id="attachment_4761" align="" width="860"]3. Lägg bollarna på en plåt med bakplåtspapper och pensla dem med vatten. 3. Lägg bollarna på en plåt med bakplåtspapper och pensla dem med vatten.[/caption] [caption id="attachment_4762" align="" width="860"]4. Strö lite havregryn över bröden. Grädda dem mitt i ugnen i ca 15 min eller tills de fått fin färg. 4. Strö lite havregryn över bröden. Grädda dem mitt i ugnen i ca 15 min eller tills de fått fin färg.[/caption] [caption id="attachment_4763" align="" width="860"]Klara! Bröden är allra godast nygräddade! Klara! Bröden är allra godast nygräddade![/caption] morgonbröd2                      

Kommentarer inaktiverade.

Du kanske också gillar...

Fler recept...

Snabb bärkaka

Mycket god och lättgjord kaka som rörs snabbt rörs ihop i kastrullen och kan serveras som efterrätt eller till fikat.

0

Äppelsockerkaka med kanel

Rivet äpple och kanel gör sockerkakan extra saftig och smakrik.

0

Mums-mums med kokos

Ljuvligt goda skumtoppar doppade i mörk choklad och kokos.

0

Strasskakor med chokladlinser

Klassiska, spritsade kakor som är oerhört spröda och goda.

0

Flätad vallmolimpa

Ett vackert, luftigt bröd som är enkelt att göra och himmelskt gott med smör och en skiva ost på.

0

Klippt kanellängd

Klippta kanellängder är både eleganta och gudomligt goda.

0

Lantbröd

Mustigt, enkelt och gott bröd som är bakat på lantbrödsmjöl som innehåller surdeg, vete, råg och rågkli.

0

Philadelphiabullar med citronsmak

Gudomligt goda och saftiga philadelphiabullar som bakas i långpanna.

0

Kardemummaskorpor – knapriga & goda

Skorpor är ett vetebröd som efter gräddningen torkas i ugnen så de blir knapriga och goda.

0

Brödpinnar med flingsalt & oregano

Brödpinnar med flingsalt & oregano är enkla att göra och ett perfekt snacks eller tilltugg på festen, framför TV:n och på buffén.

0

Minilimpor med graham & linfrön

Saftiga och fiberrika minilimpor med graham och linfrön som är goda till frukost, mellis eller på buffén.

0

Så gör du snygga & goda gifflar!

Gifflar är både roliga att göra och goda att äta.

0