Bloggar

Snabb picknickkaka

Dagensrecept

picknickkaka3

När jag ska på utflykt vill jag gärna ha med något nybakat och gott att äta till fikat. Den här kakan är perfekt för den innehåller ingredienser som jag oftast har hemma, den går snabbt att göra och ljuvligt god! Den här kakan bakas om och om igen hemma hos mig!

Jag gör smeten, slänger in kakan i ugnen och medan jag packar ihop resten av prylarna som ska med så hinner kakan gräddas klart. Jag lyfter upp papperet och kakan ur formen och packar ner den i picknickkorgen. När kakan har svalnat täcker man över den med papperet som sticker upp på kanterna.

Här hittar du recept på fler goda, enkla mjuka kakor!

Följ mig gärna på Instagram: lindasbakskola, Facebook: lindasbakskola och Snapchat.

Snabb picknickkaka

Ca 10 bitar

Kanel och pärlsocker är goda smaksättare i denna mjuka och saftiga kaka.

1 ägg
1 dl strösocker
1 ½ tsk bakpulver
1 dl filmjölk
50 g smör, smält
2 ½ dl vetemjöl 

Garnering
kanel
pärlsocker 

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 175 grader. Klä en rund form, 20–22 cm i diameter med bakplåtspapper.

2. Vispa ägg och socker pösigt i en bunke. Tillsätt resten av ingredienserna och rör ihop allt till en slät smet.

3. Bred ut smeten i formen. Pudra kanel och strö pärlsocker över kakan.

4. Grädda kakan mitt i ugnen i 25–30 min. Känn med en provsticka att kakan är klar. Låt den svalna i formen. Lyft sedan upp kakan med papperet och bjud på fika eller packa ner den i picknickkorgen.

Här hittar du recept på fler goda, enkla mjuka kakor!

1. Sätt ugnen på 175 grader. Klä en rund form, 20–23 cm i diameter, med bakplåtspapper.

1. Sätt ugnen på 175 grader. Klä en rund form, 20–23 cm i diameter med bakplåtspapper.

2. Vispa ägg och socker pösigt i en bunke. Tillsätt resten av ingredienserna och rör ihop allt till en slät smet.

2. Vispa ägg och socker pösigt i en bunke. Tillsätt resten av ingredienserna och rör ihop allt till en slät smet.

3. Bred ut smeten i formen. Pudra kanel och strö pärlsocker över kakan.

3. Bred ut smeten i formen. Pudra kanel och strö pärlsocker över kakan.

 

5. Grädda kakan mitt i ugnen i 25–30 min. Känn med en provsticka att kakan är klar. Låt den svalna i formen. Lyft sedan upp kakan med papperet och bjud på fika eller packa ner den i picknickkorgen.

4. Grädda kakan mitt i ugnen i 25–30 min. Känn med en provsticka att kakan är klar. Låt den svalna i formen. Lyft sedan upp kakan med papperet och bjud på fika eller packa ner den i picknickkorgen.

picknickkaka1 picknickkaka4

picknickkaka2

 

Hämta fler
Something is wrong. Response takes too long or there is JS error. Press Ctrl+Shift+J or Cmd+Shift+J on a Mac.

Glöm inte att följa mig på
Facebook

Pinterest
@lindasbakskola

Instagram
@lindasbakskola