Bloggar

Bakpulver-grahamstekakor

bakpulvergrahamstekakor9 bakpulvergrahamstekakor4 bakpulvergrahamstekakor7

Suveränt goda, mjuka tekakor med grovt grahamsmjöl i degen. De går blixtsnabbt att baka och har en rykande åtgång. Dubbla satsen om ni är många runt frukostbordet! Frys in de som blir över och ta fram och tina till frukost.

Tips!
Grahamsmjölet kan bytas ut mot grovt eller fint rågmjöl.

Bakpulver-grahamstekakor

8 st 

1 msk bakpulver
1 tsk salt
1 ½ dl grahamsmjöl
5 dl vetemjöl
100 g smör, rumsvarmt
3 dl mjölk

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 250 grader. Blanda bakpulver, salt, grahamsmjöl och vetemjöl i en bunke. Tillsätt smöret och nyp ihop det ordentligt med mjölblandningen. Häll ner mjölken och blanda ihop allt till en lite kladdig deg.

2. Dela degen i ca 8 bitar.

3. Forma runda bullar med mjölade händer. Platta ut dem på ett mjölat bakbord. Kavla dem platta, 1–1 ½ cm tunna.

4. Lägg rundlarna på en plåt med bakplåtspapper.

5. Nagga degrundlarna med en gaffel.

6. Grädda bröden mitt i ugnen i 8–10 min. Låt dem svalna på plåten.

1. Sätt ugnen på 250 grader. Blanda bakpulver, salt, grahamsmjöl och vetemjöl i en bunke. Tillsätt smöret och nyp ihop det ordentligt med mjölblandningen. Häll ner mjölken och blanda ihop allt till en lite kladdig deg.

1. Sätt ugnen på 250 grader. Blanda bakpulver, salt, grahamsmjöl och vetemjöl i en bunke. Tillsätt smöret och nyp ihop det ordentligt med mjölblandningen. Häll ner mjölken och blanda ihop allt till en lite kladdig deg.

2. Dela degen i ca 8 bitar.

2. Dela degen i ca 8 bitar.

3. Forma runda bullar med mjölade händer. Platta ut dem på ett mjölat bakbord. Kavla dem platta, ca 1 ½ cm tunna.

3. Forma runda bullar med mjölade händer. Platta ut dem på ett mjölat bakbord. Kavla dem platta, ca 1–1 ½ cm tunna.

4. Lägg rundlarna på en plåt med bakplåtspapper.

4. Lägg rundlarna på en plåt med bakplåtspapper.

5. Nagga degrundlarna med en gaffel.

5. Nagga degrundlarna med en gaffel.

6. Grädda bröden mitt i ugnen i 8–10 min. Låt dem svalna på plåten.

6. Grädda bröden mitt i ugnen i 8–10 min. Låt dem svalna på plåten.

bakpulvergrahamstekakor2 bakpulvergrahamstekakor5 bakpulvergrahamstekakor10 bakpulvergrahamstekakor6 bakpulvergrahamstekakor8

Hämta fler
Something is wrong. Response takes too long or there is JS error. Press Ctrl+Shift+J or Cmd+Shift+J on a Mac.

Glöm inte att följa mig på
Facebook

Pinterest
@lindasbakskola

Instagram
@lindasbakskola