Det här receptet är busenkelt och väldigt gott! Lär dig receptet utantill så har du en kaka du kan slänga ihop i alla lägen! Rör ihop smeten i kastrullen du smälter smöret i, häll den i en smord och bröad form och toppa med lite frysta eller färska bär eller kanske någon frukt, choklad, sötmandel eller något annat gott du gillar! Du kan i princip tillsätta vad som helst. Grädda kakan och du har snabbt en nybakad, läcker dessert eller kaka till fikat.
Följ mig gärna på Instagram: lindasbakskola och på Facebook: lindasbakskola
Tips! Byt ut bären mot rivet citronskal i smeten. Supergott!
Snabb bärkaka
Ca 12 bitar
Fantastiskt god och lättgjord kaka som rörs ihop i kastrullen och kan serveras som efterrätt, fika eller på picknick. Fyll den med hallon, blåbär, jordgubbar, rivet äpple och/eller kanel, kardemumma eller krossad choklad! En perfekt kaka man kan variera i det oändliga!
75 g smör
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
2 dl strösocker
2 ägg
2 ½ dl vetemjöl
Fyllning
1–2 dl bär eller frukt av den sort du gillar mest, färska eller frysta
ev. strösocker
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret och tillsätt resten av ingredienserna i nämnd ordning. Du behöver inte vispa utan bara röra ihop allt till en slät smet.
2. Häll smeten i smord och bröad form med löstagbar kant, 22–24 cm i diameter. Lägg bären eller frukten på ytan. Sockra bären eller frukten om du vill ha dem söta.
3. Grädda kakan mitt i ugnen i 30–35 min eller tills den fått fin färg och inte är kladdig. Låt den svalna i formen.