Bloggar Lindas Bakskola Lindas mjuka kakor Okategoriserade

Snabb bärkaka

dagensrecept

Det här receptet är busenkelt och väldigt gott! Lär dig receptet utantill så har du en kaka du kan slänga ihop i alla lägen! Rör ihop smeten i kastrullen du smälter smöret i, häll den i en smord och bröad form och toppa med lite frysta eller färska bär eller kanske någon frukt, choklad, sötmandel eller något annat gott du gillar! Du kan i princip tillsätta vad som helst. Grädda kakan och du har snabbt en nybakad, läcker dessert eller kaka till fikat.

snabbkaka3

Följ mig gärna på Instagram: lindasbakskola och på Facebook: lindasbakskola

Tips! Byt ut bären mot rivet citronskal i smeten. Supergott!

Snabb bärkaka

Ca 12 bitar

Fantastiskt god och lättgjord kaka som rörs ihop i kastrullen och kan serveras som efterrätt, fika eller på picknick. Fyll den med hallon, blåbär, jordgubbar, rivet äpple och/eller kanel, kardemumma eller krossad choklad! En perfekt kaka man kan variera i det oändliga!

75 g smör
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
2 dl strösocker
2 ägg
2 ½ dl vetemjöl

Fyllning
1–2 dl bär eller frukt av den sort du gillar mest, färska eller frysta
ev. strösocker

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret och tillsätt resten av ingredienserna i nämnd ordning. Du behöver inte vispa utan bara röra ihop allt till en slät smet.

2. Häll smeten i smord och bröad form med löstagbar kant, 22–24 cm i diameter. Lägg bären eller frukten på ytan. Sockra bären eller frukten om du vill ha dem söta.

3. Grädda kakan mitt i ugnen i 30–35 min eller tills den fått fin färg och inte är kladdig. Låt den svalna i formen.

1. Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret och tillsätt resten av ingredienserna i nämnd ordning. Du behöver inte vispa utan bara röra ihop allt till en slät smet.
1. Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret och tillsätt resten av ingredienserna i nämnd ordning. Du behöver inte vispa utan bara röra ihop allt till en slät smet.
2. Häll smeten i smord och bröad form med löstagbar kant, 22–24 cm i diameter. Lägg bären eller frukten på ytan. Sockra bären eller frukten om du vill ha dem söta.
2. Häll smeten i smord och bröad form med löstagbar kant, 22–24 cm i diameter. Lägg bären eller frukten på ytan. Sockra bären eller frukten om du vill ha dem söta.
3. Grädda kakan mitt i ugnen i 30–35 min eller tills den fått fin färg och inte är kladdig. Låt den svalna i formen och pudra över florsocker före servering.
3. Grädda kakan mitt i ugnen i 30–35 min eller tills den fått fin färg och inte är kladdig. Låt den svalna i formen.

snabbkaka1

snabbkaka2

Kommentarer inaktiverade.

Du kanske också gillar...

Fler recept...

Äppelsockerkaka med kanel

Rivet äpple och kanel gör sockerkakan extra saftig och smakrik.

0

Mums-mums med kokos

Ljuvligt goda skumtoppar doppade i mörk choklad och kokos.

0

Strasskakor med chokladlinser

Klassiska, spritsade kakor som är oerhört spröda och goda.

0

Flätad vallmolimpa

Ett vackert, luftigt bröd som är enkelt att göra och himmelskt gott med smör och en skiva ost på.

0

Klippt kanellängd

Klippta kanellängder är både eleganta och gudomligt goda.

0

Lantbröd

Mustigt, enkelt och gott bröd som är bakat på lantbrödsmjöl som innehåller surdeg, vete, råg och rågkli.

0

Philadelphiabullar med citronsmak

Gudomligt goda och saftiga philadelphiabullar som bakas i långpanna.

0

Kardemummaskorpor – knapriga & goda

Skorpor är ett vetebröd som efter gräddningen torkas i ugnen så de blir knapriga och goda.

0

Brödpinnar med flingsalt & oregano

Brödpinnar med flingsalt & oregano är enkla att göra och ett perfekt snacks eller tilltugg på festen, framför TV:n och på buffén.

0

Minilimpor med graham & linfrön

Saftiga och fiberrika minilimpor med graham och linfrön som är goda till frukost, mellis eller på buffén.

0

Så gör du snygga & goda gifflar!

Gifflar är både roliga att göra och goda att äta.

0

Kärleksmums – en älskad chokladdröm

Ljuvligt goda chokladrutor med chokladkaffeglasyr och kokos.

0