Ca 12 st2 morötter (eller 1 stor)2 ägg2 dl strösocker2 tsk bakpulver1 ½ tsk kanel¾ tsk kardemumma3 dl vetemjöl1 dl rapsoljaGÖR SÅ HÄR1. Sätt ugnen på 180 grader. Skala och riv morötterna fint.
2. Vispa ägg och strösocker pösigt i en bunke. Blanda bakpulver, kanel, kardemumma och vetemjöl. Rör ner det ihop med oljan i äggsmeten. Tillsätt morötter och blanda allt till en slät smet.
3. Fyll ca 12 muffinsformar till ¾ med smet. Jag har använt en muffinsplåt för då håller de formen bättre, men det går bra även utan form.
4. Grädda muffinsarna mitt i ugnen i 13–15 min. Låt dem svalna i formarna.
TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!)
[caption id="attachment_57477" align="alignnone" width="860"] 1. Sätt ugnen på 180 grader. Skala och riv morötterna fint.[/caption]
[caption id="attachment_57478" align="alignnone" width="860"] 2. Vispa ägg och strösocker pösigt i en bunke. Blanda bakpulver, kanel, kardemumma och vetemjöl. Rör ner det ihop med oljan i äggsmeten. Blanda till en slät smet.[/caption]
[caption id="attachment_57479" align="alignnone" width="860"] 3. Fyll ca 12 muffinsformar till ¾ med smet. Jag har använt en muffinsplåt för då håller de formen bättre, men det går bra även utan form.[/caption]
[caption id="attachment_57480" align="alignnone" width="860"] 4. Grädda muffinsarna mitt i ugnen i 13–15 min. Låt dem svalna i formarna.[/caption]
Kanelbullesverigekaka. En av de allra saftigaste kakorna som finns! Och den här har jag fyllt med en superläcker, god kanelbullesmakande fyllning! Så vansinnigt god! KANELBULLESVERIGEKAKA Ca 12 bitar 3 st ägg 3 dl strösocker 3 dl vetemjöl 2 tsk bakpulver 1 dl kokhett vatten Fyllning 100 g smör 1 dl mjölk 1 msk vaniljsocker 2 …