ÅRETS BÄSTA JULBAKBOK!

KLICKA HÄR FÖR ATT BESTÄLLA MIN NYA BOK: LINDAS JULBAK!
morotsmuffins6 MOROTSMUFFINS Rivna morötter gör muffinsarna extra saftiga & goda! Riktig smarriga, härliga muffins som är enkla att baka. TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på Instagram (klicka här)Facebook (klicka här)

Morotsmuffins

Ca 12 st 2 morötter (eller 1 stor) 2 ägg 2 dl strösocker 2 tsk bakpulver 1 ½ tsk kanel ¾ tsk kardemumma 3 dl vetemjöl 1 dl rapsolja GÖR SÅ HÄR 1. Sätt ugnen på 180 grader. Skala och riv morötterna fint. 2. Vispa ägg och strösocker pösigt i en bunke. Blanda bakpulver, kanel, kardemumma och vetemjöl. Rör ner det ihop med oljan i äggsmeten. Tillsätt morötter och blanda allt till en slät smet. 3. Fyll ca 12 muffinsformar till ¾ med smet. Jag har använt en muffinsplåt för då håller de formen bättre, men det går bra även utan form. 4. Grädda muffinsarna mitt i ugnen i 13–15 min. Låt dem svalna i formarna. TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!)
1. Sätt ugnen på 180 grader. Skala och riv morötterna fint.

1. Sätt ugnen på 180 grader. Skala och riv morötterna fint.

2. Vispa ägg och strösocker pösigt i en bunke. Blanda bakpulver, kanel, kardemumma och vetemjöl. Rör ner det ihop med oljan i äggsmeten. Blanda till en slät smet.

2. Vispa ägg och strösocker pösigt i en bunke. Blanda bakpulver, kanel, kardemumma och vetemjöl. Rör ner det ihop med oljan i äggsmeten. Blanda till en slät smet.

3. Fyll ca 12 muffinsformar till ¾ med smet. Jag har använt en muffinsplåt för då håller de formen bättre, men det går bra även utan form.

3. Fyll ca 12 muffinsformar till ¾ med smet. Jag har använt en muffinsplåt för då håller de formen bättre, men det går bra även utan form.

4. Grädda muffinsarna mitt i ugnen i 13–15 min. Låt dem svalna i formarna.

4. Grädda muffinsarna mitt i ugnen i 13–15 min. Låt dem svalna i formarna.

morotsmuffins5 morotsmuffins7 morotsmuffins8