Kardemummakaka är en riktigt läcker och god klassiker som man nästan alltid har ingredienser till att göra. Och den går snabbt och lätt att göra! På mindre än en timme (inklusive gräddningen) har du ett makalöst gott fikabröd som garanterat går åt i ett nafs.
Kardemumman kan bytas ut till kanel om man vill ändra kryddningen eller inte har kardemumma hemma. Det blir också fantastiskt gott!
Följ mig gärna på Instagram: lindasbakskola och Facebook: Lindas bakskola
Saftig kardemummakaka
Ca 12 bitar
En riktigt enkel kaka som går snabbt att slänga ihop och är fantastiskt saftig och god.
100 g smör, rumsvarmt
3 dl strösocker
1 ägg
2 tsk malen kardemumma
5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 ½ dl mjölk
Garnering
1–2 msk pärlsocker
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Vispa smör och socker smidigt. Tillsätt ägg och kardemumma och vispa en stund till. Tillsätt mjöl, bakpulver och mjölk. Rör snabbt ihop allt till en slät smet.
3. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 24 cm i diameter. Strö över pärlsockret.
4. Grädda kakan längst ner i ugnen i ca 45 min. Testa med en provsticka att kakan är klar. Låt den svalna i formen.