En enkel kaka med en härlig smak av kryddig kardemumma och syrliga hallon. Den gräddas i en långpanna med några centimeter höga kanter. Min form var 25 x 35 cm, men måtten behöver inte vara exakt lika. Det viktiga är att totalytan är ungefär densamma och att den har lite högre kanter så inte smeten rinner ut.
Hallonen kan sockras om man vill ha de lite sötare, men jag valde att inte göra det för jag gillar att de bryter av den söta kakan i smaken.
Följ mig gärna på Instagram: lindasbakskola och Facebook: Lindas bakskola (klicka här)
Kardemumma- & hallonrutor i långpanna
Ca 24 bitar
Kardemumma och hallon är en riktigt smarrig kombination. Rutorna kan skäras små eller stora beroende på tillfälle.
125 g smör, rumsvarmt
2 dl strösocker
2 tsk bakpulver
3 dl mjölk
2 tsk kardemumma
5 dl vetemjöl
1–2 dl hallon
Garnering
florsocker
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 175 grader. Vispa smör och socker pösigt i en bunke. Tillsätt bakpulver, mjölk, kardemumma och vetemjöl. Rör ihop allt till en slät smet.
2. Bred ut smeten i en långpanna, ca 25 x 35 cm, klädd med bakplåtspapper.
3. Sprid ut hallonen på smeten och tryck ner dem lite lätt (sockra ovanpå om du vill ha dem lite sötare).
4. Grädda kakan längst ner i ugnen i 35–40 min. Skär i rutor när den svalnat. Ät rutorna som de är eller servera dem med en klick vispgrädde eller vaniljsås.
[caption id="attachment_5622" align="alignnone" width="860"] 3. Sprid ut hallonen på smeten och tryck ner dem lite lätt (sockra ovanpå om du vill ha dem lite sötare).[/caption] [caption id="attachment_5625" align="alignnone" width="860"] 4. Grädda kakan längst ner i ugnen i 35–40 min.[/caption] [caption id="attachment_5626" align="alignnone" width="860"] Skär kakan i rutor när den svalnat.[/caption]