En cheesecake To die for! Den krämiga Nutellan i kombination med den lite salta, frasiga digestivebottnen är gudomligt god. Nötterna blir extra goda när man rostar dem i ugnen. Det ger en godare och härligare smak!
Det går bra att göra kakan i förväg och frysa in den. Ta fram den i god tid så Nutellafyllningen hinner tina före den serveras. Kakan går att förvara i kylskåpet i ca 1 vecka.
Följ mig gärna på Instagram: lindasbakskola och Facebook: Lindas bakskola
Nutellacheesecake
12–14 bitar
Enkel och gudomligt god cheesecake med en krämig Nutellafyllning och rostade hasselnötter.
Garnering: Rostade nötter
100–150 g hasselnötter
Botten
400 g digestivekex
150 g smör, rumsvarmt
Nutellafyllning
300 g färskost, t ex Philadelphia
2 msk florsocker
400 g Nutella, rumsvarm
GÖR SÅ HÄR
1. Rostade nötter: Sätt ugnen på 180 grader. Hacka nötterna och lägg dem på en ugnsplåt. Rosta dem mitt i ugnen i 7–10 min. Låt dem kallna på plåten.
2. Krossa digestivekexen och tillsätt smöret i bitar. Smula ihop allt ordentligt med händerna.
3. Tryck ut den smuliga massan i en form med löstagbar kant, 22–23 cm. Ställ den i kylen en stund.
4. Nutellafyllning: Rör ihop alla ingredienserna till en jämn smet och bred ut den på bottnen.
5. Strö nötterna över Nutellafyllningen. Låt kakan stå i kylen i 1–2 timmar före servering. Servera gärna kakan med lättvispad grädde. Den går bra frysa!