Bloggar Lindas Bakskola Lindas pajrecept Lindas tårtor Okategoriserade

Nutellacheesecake

DagensreceptNutellacheesecake5 Nutellacheesecake4

En cheesecake To die for! Den krämiga Nutellan i kombination med den lite salta, frasiga digestivebottnen är gudomligt god. Nötterna blir extra goda när man rostar dem i ugnen. Det ger en godare och härligare smak!

Det går bra att göra kakan i förväg och frysa in den. Ta fram den i god tid så Nutellafyllningen hinner tina före den serveras. Kakan går att förvara i kylskåpet i ca 1 vecka.

Baka drömgoda marshmallowsbrownies – klicka här för recept!
Baka drömgoda marshmallowsbrownies – klicka här för recept!

Följ mig gärna på Instagram: lindasbakskola och Facebook: Lindas bakskola 

Nutellacheesecake

12–14 bitar

Enkel och gudomligt god cheesecake med en krämig Nutellafyllning och rostade hasselnötter.

Garnering: Rostade nötter
100–150 g hasselnötter

Botten
400 g digestivekex

150 g smör, rumsvarmt 

Nutellafyllning
300 g färskost, t ex Philadelphia

2 msk florsocker
400 g Nutella, rumsvarm  

GÖR SÅ HÄR

1. Rostade nötter: Sätt ugnen på 180 grader. Hacka nötterna och lägg dem på en ugnsplåt. Rosta dem mitt i ugnen i 7–10 min. Låt dem kallna på plåten.

2. Krossa digestivekexen och tillsätt smöret i bitar. Smula ihop allt ordentligt med händerna.

3. Tryck ut den smuliga massan i en form med löstagbar kant, 22–23 cm. Ställ den i kylen en stund.

4. Nutellafyllning: Rör ihop alla ingredienserna till en jämn smet och bred ut den på bottnen.

5. Strö nötterna över Nutellafyllningen. Låt kakan stå i kylen i 1–2 timmar före servering. Servera gärna kakan med lättvispad grädde. Den går bra frysa!

1. Sätt ugnen på 180 grader. Hacka nötterna och lägg dem på en ugnsplåt. Rosta dem mitt i ugnen i 7–10 min. Låt dem kallna på plåten.
1. Sätt ugnen på 180 grader. Hacka nötterna och lägg dem på en ugnsplåt. Rosta dem mitt i ugnen i 7–10 min. Låt dem kallna på plåten.
2. Krossa digestivekexen och tillsätt smöret i bitar. Smula ihop allt ordentligt med händerna.
2. Krossa digestivekexen och tillsätt smöret i bitar. Smula ihop allt ordentligt med händerna.
3. Tryck ut den smuliga massan i en form med löstagbar kant, 22–23 cm. Ställ den i kylen en stund.
3. Tryck ut den smuliga massan i en form med löstagbar kant, 22–23 cm. Ställ den i kylen en stund.
4. Nutellafyllning: Rör ihop alla ingredienserna till en jämn smet och bred ut den på bottnen.
4. Nutellafyllning: Rör ihop alla ingredienserna till en jämn smet och bred ut den på bottnen.
5. Strö nötterna över Nutellafyllningen. Låt kakan stå i frysen i några timmar före servering. Ta fram den ca 15 min före servering. Servera gärna kakan med lättvispad grädde.
5. Strö nötterna över Nutellafyllningen. Låt kakan stå i kylen i 1–2 timmar före servering. Servera gärna kakan med lättvispad grädde. Den går bra frysa!

Nutellacheesecake1 Nutellacheesecake3Nutellacheesecake6

 

 

 

 

Kommentarer inaktiverade.

Du kanske också gillar...

Fler recept...

Snabbaste äppelkakan

En riktigt läcker och lättbakad äppelkaka med lite segmjuka, frasiga kanter.

0

Ananaskaka med glasyr & kokos

Ljuvligt goda & saftiga ananasrutor som är enkla att göra.

0

Lingonrutor på plåt

Lättbakade och oerhört saftiga och goda lingonrutor.

0

Klassisk sockerkaka med hackad choklad

Saftig, mjuk sockerkaka med grovhackade chokladbitar i smeten.

0

Fudge brownies

Ljuvligt goda, segmjuka, lite kladdiga brownies med krämig chokladtryffel på toppen.

0

Två bröd av en deg

Gör en deg och baka ut den till både en saftig limpa och delikata långpannerutor.

0

Daim- & kolapaj

Ett frasigt pajskal med en seg och god kolafyllning, toppad med hackad Daim. Bedårande gott!

0

Kokoskaka med glasyr

Mjuk, härlig kaka fylld med smarrig kokos, toppad med glasyr och knaprig sötmandel.

0

Äppelkrans

Ljuvligt god vetekrans fylld med rivna äpplen, kanel och socker.

0

Knäckig smuläppelpaj

Lättbakad, ljuvlig paj som är läckert knäckig på ytan.

0

Stekpannebröd

Lättgjort och saftigt bröd med flingsalt som är trevligt att servera direkt ur stekpannen

0