Kladdkaka bakad med vit choklad är ljuvligt gott och festligt! Det är en perfekt dessert efter en god middag eller en läcker kaka att bjuda kollegorna på jobbet på. En riktigt favoritkaka helt enkelt! Hallon i grädden är en fräsch kombination till den vita chokladen. Tips! Smula ner 100 g frysta hallon i smeten innan gräddning. Det är jättegott! Baka även en läcker blåbärskladdkaka, klicka på bilden eller rubriken för recept:
Vit chokladkladdkaka med hallongrädde
Ca 12 bitar
200 g vit choklad
150 g smör
3 ägg
2 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
1 nypa salt
2 dl vetemjöl
Garnering
florsocker
Hallongrädde
3 dl vispgrädde
ca 1 dl hallon, frysta eller färska
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 180 grader. Bryt chokladen i bitar och smält smöret i en kastrull. Ta bort den från värmen och låt chokladen smälta i smöret.
2. Tillsätt resten av ingredienserna i kastrullen och rör ihop allt till en slät smet.
3. Häll smeten i en smord och bröad (bröa formen med riven kokos eller ströbröd) eller bakplåtspappersklädd form, ca 23 cm i diameter, med löstagbar kant.
4. Grädda kakan mitt i ugnen i 22–30 min beroende på hur kladdig du vill ha den. Låt den svalna i formen. Pudra kakan rikligt med florsocker före servering. Servera gärna kakan med lättvispad grädde blandad med hallonbitar.