Riktigt spröda och goda småkakor med hallonsylt i mitten. Både vuxna och barn gillar dessa godbitar. Om du inte har några formar kan du baka dem utan, men då flyter de ut lite grann. Men de är lika goda för det!
Tips! Du kan byta ut hallonsylten mot en annan sylt du gillar.
Tips! Följ mig gärna på Instagram: lindasbakskola och på Facebook: Lindas bakskola
Här hittar du fler goda kakrecept som är enkla att baka – klicka här!
Spröda hallongrottor
ca 30 st
200 g smör, rumsvarmt
1 dl florsocker
1 dl marsanpulver
1 tsk bakpulver
4 dl vetemjöl
Fyllning
ca 1 dl hallonsylt
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 180 grader. Rör ihop smör och florsocker. Blanda marsanpulver, bakpulver och vetemjöl och rör ner det i smörblandningen till en deg. Knåda inte degen för då kan kakorna bli sega.
2. Rulla ut degen till en längd och dela den i ca 30 lika stora bitar. Rulla bollar av dem och lägg dem i små formar, 2–3 cm i diameter.
3. Gör en grop i kakorna med skaftet på en sked eller liknande.
4. Spritsa en klick sylt i varje hål. Klipp ett hål i hörnet på en plastpåse och använd den som sprits om du inte har någon.
5. Grädda kakorna mitt i ugnen i 14–16 min. Låt dem svalna på plåten. Förvara kakorna i en burk med tättslutande lock.
Här hittar du fler goda kakrecept som är enkla att baka – klicka här!