De här frallorna är underbart goda och går fort att göra. Perfekta att slänga ihop när man snabbt vill ha nybakat bröd! Det går att byta ut fröna till valfria frön. Brödet är också gott på buffén, till en sallad eller en varm soppa.
Tips! Grahamsmjölet kan bytas ut mot rågmjöl eller vanligt vetemjöl. Linfröna kan bytas ut mot valfria frön.
[caption id="attachment_32293" align="" width="215"]Klassiska scones – klicka här för recept![/caption]
Följ mig gärna på Instagram: lindasbakskola och Facebook: Lindas bakskola (klicka här)
Snabba grahamsfrallor med linfrön
Ca 12 st1 msk bakpulver 1 tsk salt 1 dl grahamsmjöl ½ dl linfrön, krossade eller hela 6 dl vetemjöl 100 g smör, rumsvarmt 3 dl filmjölkGarneringca 1 msk linfrön, krossade eller helaGÖR SÅ HÄR1. Sätt ugnen på 250 grader. Blanda bakpulver, salt, grahamsmjöl och vetemjöl i en bunke. Tillsätt smöret och nyp ihop det ordentligt med mjölblandningen. Häll ner filmjölken och blanda ihop allt till en lite kladdig deg.
2. Dela degen i ca 12 bitar och forma runda bullar med mjölade händer.
3. Lägg bullarna på en plåt med bakplåtspapper och platta till dem lite. Strö över linfrön.
4. Grädda bröden mitt i ugnen i 11–14 min. Låt dem svalna på plåten.
[caption id="attachment_13455" align="" width="860"] 1. Sätt ugnen på 250 grader. Blanda bakpulver, salt, grahamsmjöl och vetemjöl i en bunke. Tillsätt smöret och nyp ihop det ordentligt med mjölblandningen. Häll ner filmjölken och blanda ihop allt till en lite kladdig deg.[/caption]
[caption id="attachment_13460" align="" width="860"] 2. Dela degen i ca 12 bitar och forma runda bullar med mjölade händer.[/caption]
[caption id="attachment_13456" align="" width="860"] 3. Lägg bullarna på en plåt med bakplåtspapper och platta till dem lite. Strö över linfrön.[/caption]
[caption id="attachment_13457" align="" width="860"] 4. Lägg bullarna på en plåt med bakplåtspapper och platta till dem lite. Strö över linfrön.[/caption]
TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på Instagram (klicka här), Facebook (klicka här) Lättbakad, snabb påsklimpa som har smak av kavring. Ett favoritbröd som går fort att slänga ihop och behöver inte jäsa. SNABB PÅSKLIMPA 2 limpor (gör en halv sats om du bara vill göra en limpa) 10 dl filmjölk 2 dl mörk sirap 50 g smör, smält 2 tsk malda brödkryddor 1 ½ tsk salt 1 …
Ett nyttigt, mycket gott, luftigt och saftigt bröd som bakas utan vanligt vetemjöl. I stället används havregryn som man mixar till ett mjöl i en mixer eller hushållsmaskin med knivar. Ett mycket bra bröd för den som inte äter vetemjöl av olika anledningar. Obs! Brödet ska kallna helt innan man skär det i skivor. Eftersom …