Bloggar Lindas Bakskola Lindas matbröd Okategoriserade

Runt vitlöksbröd

0 röster

Lättbakat och saftigt bröd med en härlig smak av vitlök. Det är både trevligt och gott att bjuda med det fina brödet. Bryt loss en bit från den runda kakan till middagen. Det är också ett perfekt bröd att duka upp med på en buffé. Eller packa ner det i picknickkorgen när du ska på utflykt. Brödet innehåller vanliga ingredienser som man oftast har hemma vilket gör det enkelt och bekvämt att snabbt slänga ihop en deg.

Tips! Om du vill kan man jäsa brödet endast EN gång på plåten istället, men då blir jäsningstiden ca 1 timme istället.

Baka saftiga, goda morotstekakor – klicka här för recept!
Baka saftiga, goda morotstekakor – klicka här för recept!

Följ mig gärna på Instagram: lindasbakskola och på Facebook: lindasbakskola

Runt vitlöksbröd

16 bitar

25 g jäst 
2 ½ dl vatten, ljummet


1 tsk salt

2 msk rapsolja


6–8 dl vetemjöl

Garnering
1 vitlöksklyfta
1 msk rapsolja

flingsalt

GÖR SÅ HÄR

1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt vatten och blanda tills jästen lösts upp. Tillsätt salt, olja och vetemjöl, lite i taget. Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda den i några minuter. Låt degen jäsa under bakduk i 45–50 min.

2. Tryck ut degen till en rund kaka, ca 2 cm tjock, på en plåt med bakplåtspapper. Dela degen i sexton bitar med en degskrapa eller kniv. Låt den jäsa under bakduk i ca 30 min. Sätt ugnen på 250 grader. Pressa vitlökslyftan i en skål och blanda med oljan. Pensla blandningen på degen. Strö över flingsalt.

3. Grädda brödet mitt i ugnen i 13–15 min. Låt det svalna på ett galler.

1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt vatten och blanda tills jästen lösts upp. Tillsätt salt, olja och vetemjöl, lite i taget. Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda den i några minuter. Låt degen jäsa under bakduk i 45–50 min.
1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt vatten och blanda tills jästen lösts upp. Tillsätt salt, olja och vetemjöl, lite i taget. Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda den i några minuter. Låt degen jäsa under bakduk i 45–50 min.
2. Tryck ut degen till en rund kaka, ca 2 cm tjock, på en plåt med bakplåtspapper. Dela degen i sexton bitar med en degskrapa eller kniv. Låt den jäsa under bakduk i ca 30 min. Sätt ugnen på 250 grader. Pressa vitlökslyftan i en skål och blanda med oljan. Pensla blandningen på degen. Strö över flingsalt.
2. Tryck ut degen till en rund kaka, ca 2 cm tjock, på en plåt med bakplåtspapper. Dela degen i sexton bitar med en degskrapa eller kniv. Låt den jäsa under bakduk i ca 30 min. Sätt ugnen på 250 grader. Pressa vitlökslyftan i en skål och blanda med oljan. Pensla blandningen på degen. Strö över flingsalt.
3. Grädda brödet mitt i ugnen i 13–15 min. Låt det svalna på ett galler.
3. Grädda brödet mitt i ugnen i 13–15 min. Låt det svalna på ett galler.

vitloksbrod1 utvald

 

Kommentarer inaktiverade.

Du kanske också gillar...

Fler recept...

Snabba grahamsfrallor

Servera rykande färska frallor på ca 20 min!

0

Mjuka kanelbullerutor

Sockerkaksrutor med en ljuvligt god kanelbullesmak. Servera gärna med vispgrädde & hallon.

0

Kladdkaka med chokladganache & cashewnötter

En riktig chokladbomb för chokladälskaren, toppad salta nötter som ger ett härligt tuggmotstånd.

0

Tunnbröd i stekpanna

Mjuka, goda tunnbröd som gräddas i stekpanna.

0

Kalljäst råglimpa

Rustik, god och kalljäst limpa som jäser över natten och serveras nygräddad till frukost.

0

Knådfria kalljästa frukostbullar

Gör degen på kvällen och kalljäs degen i kylen över natten. Servera nygräddade, varma bröd till frukost!

0

Knaprigt fröknäcke

Nyttigt, gott och knaprigt fröknäcke som passar alla tillfällen.

0

Morotstekakor

Saftiga frallor med nyttiga och goda morötter i degen.

0

Kanelbullekladdkaka

Det bästa av två världar – kladdkaka & kanelbulle i ett.

0

Citronkladdkaka

Frisk & syrlig kladdkaka som verkligen smälter i munnen.

0

Passionsmoussetårta

Festens höjdpunkt! Frisk och smakrik passionsmoussetårta på en läcker, smulig Oreobotten.

0

Brödkrans med ägg

Förgyll påskbuffén och servera äggen i en snygg och god brödkrans!

0