Lättbakat och saftigt bröd med en härlig smak av vitlök. Det är både trevligt och gott att bjuda med det fina brödet. Bryt loss en bit från den runda kakan till middagen. Det är också ett perfekt bröd att duka upp med på en buffé. Eller packa ner det i picknickkorgen när du ska på utflykt. Brödet innehåller vanliga ingredienser som man oftast har hemma vilket gör det enkelt och bekvämt att snabbt slänga ihop en deg.
Tips! Om du vill kan man jäsa brödet endast EN gång på plåten istället, men då blir jäsningstiden ca 1 timme istället.
[caption id="attachment_35116" align="alignnone" width="215"]Baka saftiga, goda morotstekakor – klicka här för recept![/caption]
Följ mig gärna på Instagram: lindasbakskola och på Facebook: lindasbakskola
Runt vitlöksbröd
16 bitar25 g jäst 2 ½ dl vatten, ljummet 1 tsk salt 2 msk rapsolja 6–8 dl vetemjölGarnering1 vitlöksklyfta 1 msk rapsolja flingsaltGÖR SÅ HÄR1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt vatten och blanda tills jästen lösts upp. Tillsätt salt, olja och vetemjöl, lite i taget. Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda den i några minuter. Låt degen jäsa under bakduk i 45–50 min.
2. Tryck ut degen till en rund kaka, ca 2 cm tjock, på en plåt med bakplåtspapper. Dela degen i sexton bitar med en degskrapa eller kniv. Låt den jäsa under bakduk i ca 30 min. Sätt ugnen på 250 grader. Pressa vitlökslyftan i en skål och blanda med oljan. Pensla blandningen på degen. Strö över flingsalt.
3. Grädda brödet mitt i ugnen i 13–15 min. Låt det svalna på ett galler.
[caption id="attachment_13555" align="alignnone" width="860"] 1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt vatten och blanda tills jästen lösts upp. Tillsätt salt, olja och vetemjöl, lite i taget. Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda den i några minuter. Låt degen jäsa under bakduk i 45–50 min.[/caption]
[caption id="attachment_13556" align="alignnone" width="860"] 2. Tryck ut degen till en rund kaka, ca 2 cm tjock, på en plåt med bakplåtspapper. Dela degen i sexton bitar med en degskrapa eller kniv. Låt den jäsa under bakduk i ca 30 min. Sätt ugnen på 250 grader. Pressa vitlökslyftan i en skål och blanda med oljan. Pensla blandningen på degen. Strö över flingsalt.[/caption]
[caption id="attachment_13557" align="alignnone" width="860"] 3. Grädda brödet mitt i ugnen i 13–15 min. Låt det svalna på ett galler.[/caption]
TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!) TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!) Vill du ha fler bra recept från Lindas bakskola – köp Lindas bakböcker med nya, härliga recept som också har steg-för-stegbilder som visar hur man göra! Klicka här och beställ! KESOBRÖD utan vetemjöl som har en mjuk, lite pannkaksliknande konsistens, men det är supergott! Och …
To view this video, please enable JavaScript and consider upgrading to a web browser that supports HTML5 video × De här frallorna blir fantastiskt fluffiga när de jäser i ihop i ugnsplåten! Det blir verkligen höga och mjuka med en frasig yta. Och de jäser bara en gång direkt i ugnsformen. Reklam för Lindas ugnsplåt …