– Den godaste pajen jag någonsin ätit, sade min 16-årige son när jag bakade den här hallon- & chokladpajen! Ett bra betyg som jag håller med om! Både hallon och choklad på en smulig bottnen är perfekt! Om man inte vill ha choklad på pajen går det bra att skippa den och göra en läcker, smulig hallonpaj. Lika gott det! Men personligen tycker jag chokladen gör pajen extra läcker och god. Servera den gärna med en klick vaniljsås eller vaniljglass.
Följ mig gärna på Instagram: lindasbakskola och Facebook: Lindas bakskola
Smulig hallon- & chokladpaj
ca 12 bitar
Fyllning
ca 400 g hallon
2–3 tsk potatismjöl
1–2 msk strösocker
Smuldeg
3 dl vetemjöl
1 dl havregryn
¾ dl strösocker
1 nypa salt
125 g smör, rumsvarmt
Garnering
150 g mörk eller ljus choklad, grovhackad
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 225 grader. Blanda hallon med potatismjöl och strösocker och bred ut dem i en smörd pajform, ca 24–26 cm i diameter.
2. Smuldeg: Häll mjöl, havregryn, socker, salt och smör i en bunke. Nyp ihop alla ingredienserna med fingrarna till en smulig deg.
3. Fördela smuldegen över bären.
4. Grädda pajen längst ner i ugnen i ca 30 min.
5. Hacka chokladen grovt och strö den över pajen när den fortfarande är varm. Låt den svalna.