Älskade Calzone! Jag är helt såld på inbakad pizza, det är så grymt gott! Innehållet blir så saftigt och gott med den smälta osten som rinner ut när man skär den i bitar. Ljuvligt! Fyllningen kan man variera med vad man vill. I stället för skinka är det gott med köttfärssås, tacoköttfärs, salami eller enbart grönsaker om man vill göra en vegetarisk variant.
[caption id="attachment_32725" align="alignnone" width="215"]Baka en läcker pizzalimpa – klicka här för recept![/caption]
[caption id="attachment_37529" align="alignnone" width="215"]Supergoda pizzabullar – klicka här för recept![/caption]
Följ mig gärna på Instagram: lindasbakskolaoch på Facebook: lindasbakskola
Calzone – inbakad pizza
2 st ¼ pkt jäst 2 dl vatten, fingervarmt 1 tsk salt 1 msk rapsolja eller olivolja 5–6 dl vetemjölFyllning
2–3 msk pizzasåsca 200 riven ost eller 200 g mozzarellaca 100 g skinka, skuren i bitar
oregano Garnering (kan uteslutas)
rapsolja oreganoGÖR SÅ HÄR1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt vattnet och blanda tills jästen lösts upp. Tillsätt salt, rapsolja och vetemjöl, lite i taget. Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda den i några minuter. Låt degen jäsa under bakduk i ca 40 min.
2. Dela degen i två bitar. Kavla ut dem till rundlar, ½–1 cm tjocka, på ett mjölat bakbord. Lägg dem på varsin plåt med bakplåtspapper.
3. Bred ut pizzasåsen på halva rundeln (ej ända ut i kanterna).
4. Strö över riven ost och skinka, varva så att det blandas. Strö över oregano.
5. Vik ihop pizzan på mitten genom att lyfta upp pappret och lägga det över pizzan. Nyp ihop kanterna ordentligt så fyllningen inte läcker ut. Låt pizzan jäsa under bakduk i ca 20 min. Sätt ugnen på 250 grader varmluft.
6. Grädda pizzan mitt i ugnen i ca 10 min. Håll koll så att den inte bränns på ytan.
7. Pensla pizzan med lite rapsolja och strö eventuellt över lite oregano.
[caption id="attachment_32713" align="alignnone" width="860"] 1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt vattnet och blanda tills jästen lösts upp. Tillsätt salt, rapsolja och vetemjöl, lite i taget. Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda den i några minuter. Låt degen jäsa under bakduk i ca 40 min.[/caption]
[caption id="attachment_32714" align="alignnone" width="860"] 2. Kavla ut degen till en rundel, ½–1 cm tjock, på ett mjölat bakbord. Lägg den på en plåt med bakplåtspapper.[/caption]
[caption id="attachment_32715" align="alignnone" width="860"] 3. Bred ut pizzasåsen på halva rundeln (ej ända ut i kanterna).[/caption]
[caption id="attachment_32716" align="alignnone" width="860"] 4. Strö över riven ost och skinka, varva så att det blandas. Strö över oregano.[/caption]
[caption id="attachment_32717" align="alignnone" width="860"] 5. Vik ihop pizzan på mitten genom att lyfta upp pappret och lägga det över pizzan. Nyp ihop kanterna ordentligt så fyllningen inte läcker ut. Låt pizzan jäsa under bakduk i ca 20 min. Sätt ugnen på 250 grader varmluft.[/caption]
[caption id="attachment_32718" align="alignnone" width="860"] 6. Grädda pizzan mitt i ugnen i ca 10 min. Håll koll så att den inte bränns på ytan.[/caption]
[caption id="attachment_32719" align="alignnone" width="860"] 7. Pensla pizzan med lite rapsolja och strö eventuellt över lite oregano.[/caption]
Frallor som bara jäser en gång. Mycket lättgjorda frallor som bara jäser en gång direkt på plåten. Degen behöver inte ens knåda och enklare bröd som bakas med jäst finns knappast. Supergoda! Ett favoritbröd som passar alla som vill baka ett enkelt och ljuvligt gott bröd. Under tiden som bröden jäser på plåten hinner man göra …