Hemgjord pizza är så grymt gott och lätt att lyckas med. Tänk på att ugnsvärmen ska vara hög för att pizzan ska bli genomgräddad och frasig i kanterna. Håll koll på pizzan så den inte bränns eftersom det går snabbt på slutet när man gräddar i 250 graders varmluft. Om du inte har varmluft gräddar man i 250 grader vanlig värme. Min familj älskar hemgjord pizza och det görs ofta hemma i vårt kök. Ibland dubblar jag degen och bakar ut pizzan på en hel plåt. Fyllningen kan man variera i oändlighet och lägga på det man gillar bäst.
[caption id="attachment_35831" align="" width="215"]Baka urgoda pizzabullar – klicka här för recept![/caption]
Följ mig gärna på Instagram: lindasbakskola och på Facebook: lindasbakskola
Pizza
1 stor eller 2 mindre¼ pkt jäst2 dl vatten, fingervarmt1 tsk salt1 msk rapsolja5–6 dl vetemjöl Fyllning (eller valfri fyllning)2–3 msk pizzasås, färdig eller hemgjordca 200 ost, rivenca 100 g skinka, skuren i bitaroreganoHawaiipizza4 ananasringarCapricciosachampinjonerGarneringoreganoGÖR SÅ HÄR1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt vattnet och blanda tills jästen lösts upp. Tillsätt salt, rapsolja och vetemjöl, lite i taget. Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda den i några minuter. Låt degen jäsa under bakduk i ca 40 min.
2. Kavla ut degen till en rundel, ½–1 cm tjock, på ett bakplåtspapper. (Eller dela degen i två bitar och kavla ut två mindre rundlar). Låt kanterna vara något tjockare.
3. Lägg bakplåtspappret med rundeln på en ugnsplåt. Bred ut pizzasåsen på degen.
4. Strö över skinka (ev. ananasbitar eller champinjoner) och riven ost. Strö över oregano. Låt pizzan jäsa under bakduk i ca 20 min. Sätt ugnen på 250 grader varmluft.
5. Grädda pizzan mitt i ugnen i 10–13 min (något kortare tid om du gör två mindre pizzor). Håll koll så att den inte bränns på ytan.
[caption id="attachment_33248" align="" width="860"] 1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt vattnet och blanda tills jästen lösts upp. Tillsätt salt, rapsolja och vetemjöl, lite i taget. Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda den i några minuter. Låt degen jäsa under bakduk i ca 40 min.[/caption]
[caption id="attachment_33249" align="" width="860"] 2. Kavla ut degen till en rundel, ½–1 cm tjock, på ett bakplåtspapper. (Eller dela degen i två bitar och kavla ut två mindre rundlar). Låt kanterna vara något tjockare.[/caption]
[caption id="attachment_33250" align="" width="860"] 3. Lägg bakplåtspappret med rundeln på en ugnsplåt. Bred ut pizzasåsen på degen.[/caption]
[caption id="attachment_33251" align="" width="860"] 4. Strö över skinka (ev. ananasbitar) och riven ost. Strö över oregano. Låt pizzan jäsa under bakduk i ca 20 min. Sätt ugnen på 250 grader varmluft.[/caption]
[caption id="attachment_33252" align="" width="860"] 5. Grädda pizzan mitt i ugnen i 10–13 min (något kortare tid om du gör två mindre pizzor). Håll koll så att den inte bränns på ytan.[/caption]
FRÖBRÖD I FORM Lättbakad, nyttigare bröd som bara jäser bara en gång direkt i formen. Ett bröd som är fyllt med nyttiga, knapriga frön och det går väldigt enkelt att slänga ihop. Ett bröd som man med stolthet kan bjuda på till frukost! Tips kalljäsning! Grädda brödet direkt innan frukost1 Täck formen med folié och ställ …
TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!) Supergod snabb limpa med bakpulver i degen! Arbetstiden för den här limpan är bara 5 minuter. Sedan sköter den sig själv under gräddningen i ugnen. Perfekt när man snabbt vill ha nybakat bröd till frukost. Tips! Både vetemjöl och rågsikt funkar lika bra i degen. Rågsikt innehåller 60 procent vetemjöl och …
Dubbla degen om du vill baka två plåtar med pizza. Tips! Baka hemgjord Calzone som är ljuvligt god – klicka här för recept! Tips! Här finns fler goda pizzarecpet – klicka här! Tacopizza som inte behöver jäsa 1 plåt 5 dl vetemjöl ¾ tsk salt 2 tsk bakpulver ½ dl rapsolja 2 ½ dl mjölk …