Scones är alltid godast att äta när de är nybakade och därför kan man göra en liten sats bröd som räcker till två eller om man är ensam och vill äta två rejäla bröd. Självklart går det bra att dubbla eller trippla satsen om man vill baka flera bröd!
Tips!
Rågsiktsmjölet kan bytas ut mot vetemjöl om man vill. Båda varianterna blir jättegoda!
Följ mig gärna på Instagram: lindasbakskola och på Facebook: lindasbakskola
Scones-tekakor
Dubbla eller trippla satsen om du vill ha fler än två bröd!
2 st
½ tsk bakpulver
2 dl rågsikt (kan bytas mot vetemjöl)
2 krm salt
2 msk smör
1 ½ dl filmjölk
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 250 grader. Blanda bakpulver, rågsikt och salt i en bunke. Tillsätt smöret och nyp ihop det med mjölblandningen. Häll ner filmjölken och blanda ihop allt till en deg.
2. Dela degen i 2 delar och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
3. Platta till degbitarna med mjölade händer, 1 ½ cm tjocka och nagga dem med en gaffel.
4. Sänk värmen till 230 grader och grädda dem mitt i ugnen i 11–14 min. Låt dem svalna på plåten.