En riktigt härlig kladdkaka med Oreokakor i både smeten och på toppen! Ljuvligt god och läcker! Den blir garanterat festens höjdpunkt och en älskad kaka som alla vill ha receptet på.
Oreokladdkaka
Ca 12 bitar
175 g smör
2 ½ dl strösocker
2 msk ljus sirap
1 tsk vaniljsocker
¾ dl kakao
1 ¾ dl vetemjöl
3 ägg
100 g mörk choklad, hackad
1 pkt Oreo cookies
Garnering
florsocker
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret i en medelstor kastrull. Ta bort den från värmen. Rör ner strösocker, sirap, vaniljsocker, kakao, vetemjöl och ägg. Blanda ihop allt till en slät smet. Blanda i chokladen.
2. Häll smeten i en smord och bröad springform, ca 23 cm i diameter.
3. Dela kakorna på mitten med en vass kniv.
4. Stick ner kakhalvorna i smeten med den skurna sidan upp.
5. Grädda kakan mitt i ugnen i 23–28 min, tills den är lagom kladdig. Pudra ev. över lite florsocker. Servera gärna med en klick vispgrädde.