Inbakad pizza är fantastiskt gott! Jag älskar den smälta osten i kombination med tacoköttfärsen – superläckert och lätt att baka själv. Använd gärna tacoresterna som blir över efter tacomiddagen.
Tips!
Blanda ner tacosås (tomatsås) i köttfärsen! Det ger en härlig tacosmak!
Här hittar du goda, enkla bröd att baka – klicka här!
Tacocalzone – inbakad pizza
2 st
¼ pkt jäst
2 dl vatten, fingervarmt
1 tsk salt
1 msk rapsolja
5–6 dl vetemjöl
Fyllning
2–3 dl färdigstekt tacoköttfärs
200–300 g ost, riven
några cocktailtomater (kan uteslutas)
oregano
Garnering (kan uteslutas)
rapsolja
oregano
GÖR SÅ HÄR
1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt vattnet och blanda tills jästen lösts upp. Tillsätt salt, rapsolja och vetemjöl, lite i taget. Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda den i några minuter. Låt degen jäsa under bakduk i ca 40 min.
2. Dela degen i två bitar. Kavla ut dem till rundlar, ½–1 cm tjocka, på ett mjölat bakbord. Lägg dem på varsin plåt med bakplåtspapper.
3. Lägg på riven ost, tacoköttfärs och cocktailtomater. Strö ev. över oregano.
4. Vik ihop pizzan på mitten genom att lyfta upp pappret och lägga det över pizzan. Nyp ihop kanterna ordentligt så fyllningen inte läcker ut. Låt pizzan jäsa på en plåt, under bakduk i ca 20 min. Sätt ugnen på 250 grader varmluft.
5. Grädda pizzan mitt i ugnen i ca 10 min. Håll koll så att den inte bränns på ytan.
6. Pensla pizzan med olja och strö över oregano (kan uteslutas).