Saftiga, goda frukostfrallor bakade helt utan mjöl. Istället innehåller degen havregryn som man enkelt mixar till en fint havremjöl i en mixer eller köksmaskin med knivar. Frallorna behöver inte jäsa och tar bara 15–20 min att göra!
Tips! Använda rent havre om du inte kan äta vanliga havregryn pga glutenintolerans.
TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!)
Havregrynsbröd utan mjöl
24 st
14 dl havregryn (mixa dem till mjöl)
1 tsk bikarbonat
1 ½ tsk salt
4 ägg
5 dl filmjölk
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 250 grader. Mixa hela mängden havregryn till ett mjöl i en matberedare eller mixer med knivar.
2. Vispa äggen fluffiga med en elvisp.
3. Blanda de mixade havregrynen, bikarbonat och salt i en bunke. Tillsätt äggen och filmjölk och rör ihop allt till en kladdig deg.
4. Klicka ut 12 frallor med en sked fördelat på 2 ugnsplåtar, klädda med bakplåtspapper.
5. Grädda frallorna mitt i ugnen ca 10–11 min (en plåt i taget). Låt dem svalna på plåten.