En helt otroligt god och kladdig kladdkaka med extra mycket smet! Den kan passar att serveras på vilket kalas som helst – både finare middagar, barnkalas, fikabröd till kaffet eller som lördagsmys framför tv:n. Kladdkakan innehåller en stor sats kladdkakesmet som gör bitarna extra höga och att den räcker till fler. Otroligt god och härligt kladdig! Servera gärna med en klick grädde eller vaniljglass.
Kladdkaka deluxe
12–15 bitar
200 g smör, smält
5 dl strösocker
1 dl kakao
2 krm flingsalt (eller 1 krm vanligt salt)
1 msk vaniljsocker
4 ägg
3 dl vetemjöl
Garnering
florsocker
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt strösocker, kakao, salt och vaniljsocker). Rör om ordentligt. Tillsätt ägg och vetemjöl och blanda ihop allt till en slät smet.
2. Häll smeten i en smord och bröad rund form med avtagbar kant, 23–24 cm i diameter (bröa med ströbröd eller kokos).
3. Grädda kakan längst ner i ugnen i 26–30 min. (Gräddningen är lite längre än en vanlig kladdkaka eftersom den innehåller mer smet. Låt den kallna i formen. Pudra florsocker över kakan före servering.