SPRÖD YTA MED KLADDIGT INNANMÄTE Läckraste, godaste kladdkakan med riktig choklad och florsocker i smeten! En extra lyxig variant som garanterat gör succé. Alla som gillar kladdkaka kommer älska den här varianten som är snäppet godare och lyxigare än de vanliga recepten med kakao som smaksättare.
Den här kladdkakan blir mycket sprödare på ytan än en vanlig och spricker lättare. Men det spröda skalet är en ljuvligt god kombination till det kladdiga innanmätet och gör kakan extra läcker och god!
Obs! Den här kladdkakan innehåller mer smör och mer choklad i förhållande till mängden vetemjöl än många kladdkakor och därför är räddningstiden lite längre. Men om ni vill ha den riktigt, riktigt kladdig nästan rinnande kan man grädda den i ca 25 min.
Jag har fått kommentarer om bilden att den inte ser kladdig ut, men den blir härligt kladdig och fantastiskt saftig och härlig! Den är kladdig, jag lovar! En av de godaste kladdkakor jag ätit!
Kladdkaka lyx
Ca 12 bitar
225 g smör
250 g mörk choklad
3 dl florsocker
1 krm salt
1 ¾ dl vetemjöl
3 ägg
Garnering
florsocker
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret i en rymlig kastrull.
2. Bryt chokladen i bitar och låt dem smälta i det varma smöret. Rör om tills allt smält.
3. Tillsätt florsocker, salt och vetemjöl. Rör om ordentligt. Tillsätt äggen, ett i taget och blanda till en slät smet.
4. Häll smeten i en smord och bröad form (bröa med kokos eller ströbröd).
5. Grädda kakan mitt i ugnen i 30–35 min. Låt den kallna helt i formen.