SNABB & ENKEL – OCH LJUVLIGT GOD! Hallon, kakao och pärlsocker är smarriga smaksättare i denna mjuka, saftiga, lättgjorda kaka. Den går blixtsnabbt att slänga ihop när man ska ut på picknick eller får oväntat fikabesök. Eller när chokladsuget blir extra stort och akut. Pärlsockret på toppen knastrar härligt mellan tänderna, men kan såklart utslutas om man vill dra ner på sockret.
TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på Instagram, Facebook & Snapchat för mer inspiration & flera recept!
Här hittar du fler enkla, goda recept!
Snabb chokladkaka
Ca 10 bitar
1 ägg
1 dl strösocker
1 ½ tsk bakpulver
1 dl mjölk
½ dl kakao
50 g smör, smält
2 dl vetemjöl
Garnering
½–1 dl hallon, frysta (eller färska)
pärlsocker
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 175 grader. Klä en rund form, 20–22 cm i diameter med bakplåtspapper.
2. Vispa ägg och socker pösigt i en bunke. Tillsätt resten av ingredienserna och rör ihop allt till en slät smet.
3. Bred ut smeten i formen.
4. Smula sönder hallonen och strö dem över smeten.
5. Strö över pärlsocker.
6. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 25 min. Låt den svalna i formen. Lyft upp kakan med papperet och vik ihop den i papperet. Packa ner den i picknickkorgen!