En mjuk, saftig rabarberkakan med lite sega kanter – den är gudomligt god och bakas flera gånger varje rabarbersäsong. Frys gärna in rabarber så kan kakan avnjutas även under vintern. Kakan är god att äta som den är, men är underbart god att äta med vaniljsås eller glass. Här hittar du fler läckra, goda rabarberrecept – klicka här!
Tips!
Byt ut kardemumman mot kanel – ljuvligt gott!
Här finns fler läckra recept med rabarber – klicka här!
Rabarberkakan med kardemumma
Ca 12 bitar
ca 200 g rabarber (ca 1 ½ stjälk) + lite strösocker att pudra över
2 ägg
2 ½ dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
2 ½ dl vetemjöl
75 g smör, smält
Garnering
1 tsk mortlade kardemummakärnor
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 200 grader. Skala rabarbern och skär den i bitar, ca 1 cm.
2. Pudra lite strösocker över rabarbern.
3. Vispa ägg och strösocker pösigt i en bunke. Blanda ihop vaniljsocker, bakpulver och vetemjöl. Rör ner de torra ingredienserna ihop med smöret i äggsmeten. Blanda ihop allt till en slät smet.
4. Häll smeten i en smord och bröad springform, ca 24 cm i diameter.
5. Strö rabarbern och kardemumman på smeten.
6. Grädda kakan mitt i ugnen i 28–30 min. Den ska vara lite lätt kladdig och seg. Ät den som den är eller servera med vaniljsås eller glass.