SAFTIGA, LUFTIGA VANILJBULLAR Bullarnas rolls royce som är fyllda med ljuvlig vaniljkräm. Florsockret på ytan både ger en härlig smak och gör att de ser superläckra ut – vilket de verkligen är! Ägget i degen och mycket smör gör att bullarna blir extremt saftiga och goda. Och som pricken över i är de fyllda med vaniljkräm – sååå himla gott!
Pudrade vaniljkrämbullar
Ca 30 st
50 g jäst
3 dl mjölk, fingervarm
1 ½ dl strösocker
½ tsk kardemummakärnor, mortlade
1 krm salt
2 ägg
200 g smör, rumsvarmt
12–14 dl vetemjöl
Fyllning
ca 2 dl marsankräm/vaniljkräm (blanda enligt förpackningen)
Pensling
1 ägg, uppvispat
Garnering
florsocker
GÖR SÅ HÄR
1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt mjölken och blanda tills jästen lösts upp. Tillsätt strösocker, kardemumma, salt, ägg, smör och vetemjöl, lite i taget. Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda den i några minuter. Låt den jäsa under bakduk i ca 50 min.
2. Blanda färdig marsankräm/vaniljkräm enligt förpackningen, ca 2 dl går det åt. Låt den stå och tjockna i kylen.
3. Knåda igenom degen på ett mjölat bakbord och dela den i ca 30 bitar. Forma släta bullar.
4. Platta ut bullarna, kupa handen och lägg rundeln i handen. Lägg en klick vaniljkräm i mitten. Nyp ihop bullen ordentligt utan att krämen rinner ut.
5. Lägg bullarna med skarven nedåt på en plåt med bakplåtspapper. Låt dem jäsa under bakduk i ca 30 min. Sätt ugnen på 250 grader. Pensla bullarna med uppvispat ägg.
6. Grädda bullarna mitt i ugnen i 8–10 min. Låt dem svalna på ett galler.
7. Pudra florsocker på bullarna före servering.