KALASETS HÖJDPUNKT! Lättgjord, supergod marängtårta fylld med den allra läckraste hallongrädden! En perfekt tårta som alla gillar – och den är enkel att göra.
Tips!
Det går bra att dubbla marängsmeten och breda ut den på en ugnsplåt med bakplåtspapper och grädda den i ca 2 tim. Recept finns här! Då får man en stor botten och kan garnera den med grädde och hallon eller andra bär. Perfekt om man är många! Eller baka två stora bottnar och lägg dem ovanpå varandra med grädde emellan. Då räcker den till ännu fler!
Självklart kan man fylla tårta med det man gillar bäst. Det är gott att garnera med något crunchigt t ex hackad sötmandel, nötter, strössel eller hackad choklad ihop med hallonen.
Recept på fler goda tårfyllningar finns här!
Hallonmarängtårta
10–12 bitar
2 marängbottnar (färdigköpta eller baka mina spröda lättgjorda bottnar – klicka till receptet här)
ca 100 g mörk choklad, smält
Fyllning
5 dl vispgrädde
300 g hallon, mosade (färska eller frysta som tinat)
Garnering
200–300 g hallon
florsocker
GÖR SÅ HÄR
1. Lägg två marängbottnar på ett bakplåtspapper. Pensla dem med smält choklad och låt den stelna.
2. Vispa grädden fluffig och blanda ner mosade hallon.
3. Lägg hälften av hallongrädden på ena marängbottnen.
4. Lägg på den andra marängbotten. Lägg på resten av grädden. Garnera med hallon på kanterna och på toppen. Pudra över florsocker.