KALASETS HÖJDPUNKT! Lättgjord, supergod marängtårta fylld med fluffig bärgrädde! En perfekt tårta som alla gillar – och den är enkel att göra.
Tips!
Det går bra att dubbla marängsmeten och breda ut den på en ugnsplåt med bakplåtspapper och grädda den i ca 2 tim. Recept finns här! Då får man en stor botten och kan garnera den med grädde och bär. Perfekt om man är många! Eller baka två stora bottnar och lägg dem ovanpå varandra med grädde emellan. Då räcker den till ännu fler!
Självklart kan man fylla tårta med det man gillar bäst. Det är gott att garnera med något crunchigt t ex hackad sötmandel, nötter, strössel eller hackad choklad ihop med hallonen.
Fler goda tårfyllningar finns här!
Sommartårta
10–12 bitar
2 marängbottnar (färdigköpta eller baka mina spröda lättgjorda bottnar – klicka till receptet här)
ca 100 g mörk choklad, smält
Fyllning
4 dl vispgrädde
2 dl Valio kvarg hallon & blåbär eller 2 dl Valio kvarg citron
300 g blandade bär, t ex hallon, blåbär och jordgubbar
Garnering
200–300 g blandade bär
florsocker
GÖR SÅ HÄR
1. Lägg två marängbottnar på ett bakplåtspapper. Pensla dem med smält choklad och låt den stelna.
2. Vispa grädden fluffig och blanda den med kvargen och mosade, blandade bär.
3. Lägg hälften av bärgrädden på ena marängbottnen.
4. Lägg på den andra marängbotten. Lägg på resten av grädden. Garnera med bär på kanterna och på toppen. Pudra över florsocker.